BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTHY uçaklarına sahte bomba ihbarlarını kim yapıyor----

THY uçaklarına sahte bomba ihbarlarını kim yapıyor

THY uçaklarına sahte bomba ihbarlarını kim yapıyor
19 Nisan 2015 - 14:26 www.finansgundem.com

THY uçaklarının tuvaletinde son 1 ayda 5. kez "bomba" notu bulundu. Basel uçağındaki notta parmak izi çıktı…

Mart ayında THY'nın İstanbul-Sao Paolo seferiyle başlayan sahte bomba ihbarlarının sonuncusu dün Tokyo seferinde gerçekleşmişti. Notun bulunmasının ardından uçakta 4.5 saat arama yapılmıştı. Tüm notların tuvallette bulunması, ihbarları bir çalışanın yapma ihtimalini güçlendiriyor.
 
PARMAK İZLERİ KARŞILAŞTIRILIYOR

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, THY uçaklara konulan "bomba var" notu nedeniyle yüz binlerce euro zarar uğradı . Önceki gün Basel'e yapılan seferde yapılan ihbarda ilk kez kağıtta parmak izlerine rastlandığı öğrenildi. Örnekleri inceleyen polis, THY personeli dahil tüm yolcuların parmak izlerini bu veriyle karşılaştırıyor.
 
İHBAR YAPILAN 5 UÇAK DA İSTANBUL ÇIKIŞLI

İhbarların yapıldığı 5 uçağın da İstanbul çıkışlı olması dikkatleri çekerken, ilk ihbar İstanbul-Narita uçağında başladı.
-29 Mart'ta İstanbul-Narita seferini yapan uçağın tuvaletinde "C-4 Cargo" yazan bir yazı bulundu. C-4 bomba imalatında kullanılan bir madde olduğu için ihbar olarak kabul edildi ve uçak Atatürk Havalimanı'na geri döndü.
-İkinci olay ise bir gün sonra, THY'nin İstanbul-Sao Paolo seferini yapan uçağının tuvaletinde "bomba" yazılı bir kağıt bulundu.
- Bu kez Afrika'da Fas üzerinde bulunan THY uçağı Kazablanka Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.
-1 Nisan'da İstanbul-Lizbon seferini yapan THY uçağı Atatürk Havalimanı'nda kalktıktan bir süre sonra hostesler servis yaparken tepsi içinde pingpong topu büyüklüğünde yabancı bir cisim buldu. Uçak bunun üzerine Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Cismin daha sonra hoparlör olduğu anlaşıldı.
-17 Nisan'da İstanbul-Basel seferini yapan THY uçağının tuvaletinde "Kargo da bomba var" yazılı bir dosya kağıdı bulundu. Bunun üzerine THY'nin Serik adlı uçağı Bulgaristan hava sahası üzerinden Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Ancak bu kez kağıtta parmak izine rastladı.
-Son olarak dün THY'nin İstanbul-Tokyo seferine yapacak uçağı, tuvaletinde bulunan "bomba var" yazılı not nedeniyle yaklaşık 4.5 saat gecikmeli havalandı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)