BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTAV Havalimanları'ndan 210 milyon euro kâr----

TAV Havalimanları'ndan 210 milyon euro kâr

TAV Havalimanları'ndan 210 milyon euro kâr
12 Şubat 2016 - 21:19 www.finansgundem.com

TAV'ın 2015 yılında 210 milyon euro kâr ederek cirosunu 1 milyar 79 milyon euroya yükseltti.

TAV Havalimanları 2015'te cirosunu yıllık bazda yüzde 10 artırarak 1 milyar 79 milyon euroya yükseltti.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre TAV Havalimanlarının geçen yılki cirosu 2014 yılına kıyasla yüzde 10 artışla 1 milyar 79 milyon euro oldu. Şirket 2015'te 210 milyon euro net kârı açıkladı.

TAV Havalimanları, 2015 yılında yolcu sayısını ise yüzde 8 artırdı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Ciromuz, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârımız (FAVÖK) ve net kârımız elde ettiğimiz başarının bir göstergesi. Ancak bence sadece bunları açıklamak yetmemeli; ülkemize, çalışanlarımıza ve müşterilerimize yaptığımız katkılar da belirtilmeli diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Şener, 215'te devlete imtiyaz ücreti, vergi ve SGK kapsamında yaklaşık 500 milyon euro ödeme yaptıklarını ve çalışanlara 200 milyon euro maaş ödediklerini bilgisini verdi.

Yolcu mutluluğu ve ülke gençlerine istihdam yaratabilmek için de 88 milyon euro yatırım yaptıklarına dikkati çeken Şener, şunları kaydetti:

"Ben başarının sadece kârlılıkla açıklanmasının yeterli olmadığına inananlardanım. Bir şirketin, ülke çıkarlarını öne çıkartarak, çalışanlarının emeğinin karşılığını vererek, onların gelişimlerine katkıda bulunan eğitim olanaklarını geliştirerek ve yatırım yaparak bu başarılarını taçlandırması gerekmektedir diye düşünürüm. TAV’ın ana hedefi de böyle başarılar peşinde koşmaktır. Bu açıdan her sene olduğu gibi bu sene de finansal başarılarımızı sosyal faydalarla da taçlandırdık. 

2016 yılında ciroda yüzde 7-9, FAVÖK’te yüzde 7-9 ve net kârda da yüzde 10-12 arasında artış bekliyoruz. Elimizdeki mevcut portföyümüzde büyümeye devam ederken, yeni havalimanlarını portföyümüze katmak için, servis şirketlerimizle dünyanın her tarafındaki havalimanlarında hizmet verebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

TAV Havalimanları 
Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. 

TAV yurt dışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. 

Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. 

Şirket 2015’te iştirakleriyle birlikte 780 bin uçak seferine ve 102 milyon yolcuya hizmet sundu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)