BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaşeron İşçiye yeni düzenleme----

Taşeron İşçiye yeni düzenleme

Taşeron İşçiye yeni düzenleme
21 Eylül 2014 - 08:19 www.finansgundem.com

Torba Yasa ile kimlerin taşeron hizmet alımında çalışacağı netleşiyor

Torba yasada yer alan taşeron işçilere yönelik yeni düzenleme hakkında açıklama yapan Bakan Faruk Çelik; 'Torba Yasa ile kimlerin taşeron hizmet alımında çalışacağı netleşeceğini' ifade etti.
Bakan Çelik, torba yasada önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerin olacağını söyledi. "Özellikle taşeron çalışanlarla ilgili bu mevcut torba yasada kimlerin taşeron yani hizmet alımında çalışacağı netleşecek" diyen Çelik, şöyle devam etti: "Bakanlar Kurulu kararıyla hangi alanlarda hizmet alınabileceği belirtilecek. Asıl yerlerde çalışanlarla ilgili bir düzenleme gelecek. Onlarla ilgili davayı kazananlar, asıl işçi olduğu yargıda tescil edilenlerle ilgili bir düzenlemeyi getireceğiz. Bu, torba yasaya yetişmedi. Ekim 15'ten sonra bu yargıya konu olmuş ve hizmet alımında Bakanlar Kurulu kararıyla çalışmayacak alanlarla ilgili ya kurumlar yeni kadrolarını açacaklar ya da mevcutlarla ilgili düzenleme getireceğiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)