BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTahran'dan Batı'ya 'nükleer' resti----

Tahran'dan Batı'ya 'nükleer' resti

Tahran'dan Batı'ya 'nükleer' resti
05 Mayıs 2015 - 03:26 www.finansgundem.com

İran Meclis Başkanı Laricani, "Batılılar halkımıza küstahlık ederse ihtiyacımız olan her düzeyde uranyum zenginleştirmeye devam edeceğiz" dedi

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, resmi haber ajansı IRNA’ya yaptığı açıklamada, nükleer müzakerelerde dürüst olmamakla suçladığı Batı ülkeleri ve ABD’yi, "Batılılar küstahlık eder ve müzakerelerde verdikleri sözleri yerine getirmezlerse, halkımıza ikili oynarlarsa biz de kendi yolumuza geri döneriz" sözleriyle uyardı.

"Bunu tekrar söylüyoruz, eğer uranyumu yüzde 20 oranında zenginleştirmeyi durdurduysak, ihtiyacımız olmadığı için yaptık” diyen Laricani, karşı tarafın İran halkına karşı küstahça davranması durumunda ihtiyaç duydukları her oranda uranyum zenginleştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bu sabah Twitter hesabından "anlaşma metninin yazımına devam ettiklerini, üretilen sahte nükleer krizi sonlandırmaya kararlı oldukları" notunu paylaşmıştı.

İran ile BM'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın oluşturduğu  5+1 Grubu'yla yürütülen müzakerelerde, 2 Nisan'da uzlaşmaya varılmıştı. 

Taraflar, 30 Haziran'a kadar nihai anlaşma metnini imzalamayı hedefliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)