BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSur’dan kaçan kaçana! İlçe boşalıyor----

Sur’dan kaçan kaçana! İlçe boşalıyor

Sur’dan kaçan kaçana! İlçe boşalıyor
20 Aralık 2015 - 16:45 www.finansgundem.com

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ve şu ana kadar 25 bin ailenin göç ettiğinin tahmin edildiği Sur ilçesinde kalan aileler de göçüyor.

Hendek ve kurulan barikatlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının 19’uncu gününde devam ettiği Sur ilçesinde çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. Çok sayıda özel harekat polisi ve jandarma özel harekat timleri ile sürdürülen operasyonlar nedeniyle ilçe sürekli silah ve patlama sesleriyle yankılanıyor. Yaşanan çatışmalar nedeniyle şu ana kadar 25 bin ailenin göç ettiği ilçede kalan aileler de göç yolunu tuttu. Sadece bugün onlarca aile daha ilçeden çıktı. Bazı aileler, kentin diğer ilçelerinde tuttukları evlere bazıları ise yakınlarının yanına yerleşeceğini belirtti.

“SURİYELİLERDEN FARKIMIZ KALMADI”

Güvenlik nedeniyle adının yazılmasını istemeyen göç eden vatandaşlardan biri, ilçede 19 gündür büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, “Çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. Zaten okula gidemiyorlar. Geceleri seslerden uyuyamıyoruz. Gündüzleri de sürekli evimize roket gelecek diye korku yaşıyoruz. Şehrin göbeğinde savaşa tanık oluyoruz. Suriyelilerden hiçbir farkımız kalmadı” dedi.

“İNSANLAR BİLE ENKAZA DÖNDÜ”

Başka bir vatandaş da yaşadıklarını zorlukları anlatarak, “Her yasak ve yaşanan çatışmalar çok şey alıp götürüyor bizden. Burada yıllarca kardeşçe yaşadık. İlçenin yerlisiyim. Yıllarca Süryaniler, Ermeniler ve Müslümanlar burada kardeşçe yaşadık. Şimdi ise yaşanamaz hale geldi buralar. Tarihi yerle bir ettiler. İnsanları yerle bir ettiler. Artık buradaki değil evler, binalar insanlar bile enkaza dönmüş durumda” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)