BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSümeyye Erdoğan iddialarına sert yanıt----

Sümeyye Erdoğan iddialarına sert yanıt

Sümeyye Erdoğan iddialarına sert yanıt
20 Şubat 2015 - 13:06 www.finansgundem.com

Bir kısım medya tarafından 'Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiaları haberlerinde adı geçen Umut Oran, iddialara sert yanıt verdi

CHP'li Umut Oran, bir kısım medya tarafından hakkında yapılan iddialara sert tepki gösterdi.

Umut Oran şu şekilde konuştu:

"Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, kabus gibi. Kabusa uyanmış gibiyim. Hatırlarsanız, genel başkanımız aylar önce  MİT'in CHP'yi dinlediğini, fişlediğini söylemişti. Biz o yüzden konuşmalarımıza çok dikkat ediyoruz.

Bu haberler tek bir kaynaktan çıkıyor, havuz medyasından. Bütün gazetelerin cümleleri aynı. Bu sadece bana yapılan bir hareket değil, CHPye yapılan bir hareket, ben de varım içinde, genel başkanımız da var, başka milletvekili arkadaşlarımız da var.  Öncelikle hukuki süreci işletmeye karar verdik."

'Bunun arkasında çete var'

Oran, "Bu iddialar MİT kaynaklı mı, sizce arkasında MİT mi var?" sorusuna ise, "Arkasında bir istihbarat örgütünün olduğu açık ama MİT mi bilemem" diye cevap verdi. "Bunun arkasında bir çete var" diyen Umut Oran, "Akşam, Star, Güneş gazetelerinin alınış sürecini, TMSF tarafından el koyulan gazetelerin Ethem Sancak gibi yandaş iş adamlarına nasıl satıldığını hepimiz biliyoruz" dedi. Oran, sözlerini şöyle sürdürdü:

'O tarihlerde ben sayman değildim'

"Alçakça, şerefsizce, ahlaksızca iftiralar. Teknik olarak imkansız bir şey. Twitter'ın direkt mesajında irtibat kurulduğu iddia ediliyor. Bunun için iki tarafın birbirini takip etmesi lazım, ben bu bahsedilen şahısları takip etmiyorum, onlar da beni takip etmiyor, bir diyalog içinde olmamız teknik olarak mümkün değil.

Herkesin bir konuşma tarzı var, yazma tarzı var, jargonu var. Konuşma tarzına baktığınız zaman mahalle tarzıyla konuşması var. Benim hiç tarzım değil. Tarihlere bakıyorsunuz, para gönderme işinden bahsediliyor, o tarihlerde ben genel sayman değilim. Genel saymanlıktan 8 ay önce ayrılmıştım."

Ethem Sancak'ı aradım

Umut Oran, gazete patronu Ethem Sancak'ı aradığını ancak Sancak'ın Umut Oran'ın telefonuna çıkmadığını duyurdu. Oran aynı zamanda üzüntü duyduğunu, siyasi rekabet için bir aile bireyinin bu şekilde kullanılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi, "Biz bunlar için mi siyaset yapıyoruz, nerede aş, nerede iş yazıklar olsun" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)