BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSiyasiler seçim anketi için ne dedi?----

Siyasiler seçim anketi için ne dedi?

Siyasiler seçim anketi için ne dedi?
09 Ekim 2015 - 09:24 www.finansgundem.com

Andy-Ar son seçim anketi açıklandı. Partilerin oy oranları 1 Kasım seçim tahmini gündemin ilk sırasında

7 Haziran seçim sonuçların en yakından tahmin eden iki araştırma şirketinden biri olan Andy-Ar'ın son seçim anketi gündeme oturdu.

Siyasetçiler, 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala Andy-Ar'ın seçim anket sonuçlarını değerlendirdi. 

AK Parti ve CHP sonuçları olumlu karşılarken MHP tepkili.  HDP ise ortam normale dönerse partilerinin yüzde 15-20 oy alacağını iddia etti.

'AK PARTİ UMUT HALİNE GELDİ'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ATAŞ: “7 Haziran’dan bu yana gerek CHP gerekse MHP’nin izlediği ret politikaları, çözüm üretmede aşama kaydedememeleri, bu iki partiye oy veren seçmen açısından AK Parti’yi umut haline getirdi. MHP ve CHP tabanından bize bir yöneliş var. Seçmen istikrarın sürmesi ve 7 Haziran’dan sonra yaşanan sıkıntıları yaşamamak için AK Parti’ye yöneliyor. Sahada yaptığımız gözlemler de vatandaşla sağladığımız temaslar da AK Parti’nin yükselişine işaret ediyor. Beklentimiz, 1 Kasım’a kadar bu yükselişin daha da artması.”

‘ELİMİZDEKİ SONUÇLARA YAKIN’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet BEKAROĞLU: “ANDY-AR’ın rakamları elimizdeki araştırma sonuçlarına yakın. Bütün araştırmalar CHP’nin 7 Haziran’a göre 2-3 puan artış kaydettiğini ortaya koyuyor. Ama halen 9 puanlık seçmen konsolide olmamış. Bu seçmen henüz kararsız görünüyor ve hangi partiye oy vereceğini belirlememiş. Sonuçlar, bu seçmen dağıtılmadan bulunuyor. Bunun 1 Kasım seçimlerinde sandığa partilerin trendlerine göre yansıyacağını düşünüyorum. Yükselme trendinde olan partilere pozitif, düşme eğilimi içinde olan partilere ise negatif yansıyacak.”

'ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih YALÇIN: “ANKET sonuçları manipülasyondur. Bu yolla manipülasyon yapanlar harekete geçti. Seçim öncesinde algı oluşturmaya çalışıyorlar. MHP oy kaybetmiyor ama böyle göstermek istiyorlar. 7 Haziran’dan önceki tüm anketlerde MHP aşağıda gösteriliyordu. Ancak seçimlerde tahminlerin aksine MHP gösterilen oranların üzerinde oy aldı. Biz ‘Hayır’cı parti değiliz. Koalisyona ‘Hayır’ diyen Cumhurbaşkanı’nın kendisidir. Hükümeti kurma görevi alıp kuracakmış gibi yapan Ahmet Davutoğlu’dur. Davutoğlu bize koalisyon bile teklif etmedi.”

‘% 15-20 BANDINDA OY ALIRIZ’

HDP Grup Başkanvekili İdris BALUKEN: “7 Haziran öncesinde bu anketlere gerekli tüm cevaplar sandıkta verilmişti. O zaman da HDP’yi baraj altında bırakan anketler gündeme getirildi. Çatışmalar nedeniyle zor bir seçim sürecine giriliyor ama biz oyumuzu ciddi oranda artıracağız. Gerilim azalır, savaş ortamı normale döner ve siyasetin sözü ortaya çıkarsa HDP’nin 1 Kasım’da alacağı oy yüzde 15-20 bandında olur.”

İŞTE OY ORANLARI

Habertürk, son beş seçim sonucunu gerçeğe en yakın oranla tahmin eden ANDY-AR ile 1 Kasım Genel Seçimi için seçmenin nabzını tutmuştu. 29 kentte ankete katılan 1764 seçmen, “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna % 42.6 AK Parti, % 27.1 CHP, % 15.2 MHP ve % 12.1 HDP cevabını verdi. ‘Diğer’in oranı % 3 çıkmıştı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali ergül11 Ekim 2015 20:22

    Bugün ülkemizde CHP ve MHP partililer bile bu seçimi AKP almasını istiyor. Medya önünde Show yapıyorlar ama bu ülke için en iyisinin kendine çeki düzen vermiş bir AKP OLDUĞUNU biliyorlar.

  • mehmet ali demirci09 Ekim 2015 10:25

    akp alaçak tabiki akp siz olmayacagını herkez biliyor ama biri lerin isi ne gelmiyor başka partimi var sanki türkiye icin en iyi si akp baskayok vasa siz söyleyin kardeslerim saygılar la hepi nizi öpüyorum.