BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek: Vergi artışı olmayacak----

Şimşek: Vergi artışı olmayacak

Şimşek: Vergi artışı olmayacak
07 Ekim 2015 - 19:50 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Harcamalar artacak, vergi artışı yok" değerlendirmesinde bulundu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'BÜTÇE PERFORMANSIMIZ BENİ DE ŞAŞIRTTI'
BloombergHT'nin sorularını cevaplayan Şimşek "Bu yılki bütçe performansımız beni de şaşırtacak ölçüde iyi. POS cihazı ile fişleri birleştirdik. Bu bizim matrahımızı 11 milyar lira arttı. Yılın ilk 8 ayında fazlamız bile oldu. Bütçemizin ekonomideki aşağı yönlü risklere gücü var. Bütçede büyük başarı var, bozmamamız lazım" dedi.

Asgari ücrette iyileştirmenin bazı sektörlere rekabet konusunda olumsuz etkisi olabileceğini, bunu telafi edecek çalışmalar olabileceğini ifade eden Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

"Rekabet konusu ve asgari ücreti çok detaylı bir şekilde değerlendireceğiz. 17 Ekim'de bütçeyi meclise sunacağız. Mali disiplin ile yolumuza devam edeceğiz. Gelecek senenin bütçe açığı artmayacak, kesinleşen kalemlerde sadece deflatör kadar kalemleri artıracağız, bu harcamada disiplin demek. Bütçenin gelir ayağında da iyileşme bekliyoruz. Vergi artışı öngörmüyoruz."

'SEÇİM VAATLERİNİN NET ETKİSİ 19.3 MİLYAR LİRA'
"CHP ve MHP'nin vaatlerini inceledik. Sayıya dökülebilir olanları aldık inceledik. O zaman yaptığımız hesapta 150-180 milyar liralık ana muhalefetin bir vaadi oldu" diye Şimşek "Seçim vaatlerinin net etkisi 19,3 milyar lira. Ak Parti'nin vaatleri popülist değil. 13 yıldır bütçe yapıyoruz. Gençlerimizin umutlarını artıracak, sağlık ve bilişimi destekleyecek. Tarımda istismar edilmeyecek alanları destekleyeceğiz" diye konuştu
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)