BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçim öncesi gündem emekli ve dar gelirliler----

Seçim öncesi gündem emekli ve dar gelirliler

Seçim öncesi gündem emekli ve dar gelirliler
16 Ağustos 2015 - 08:51 www.finansgundem.com

Erken seçimin zamanı ve yöntemi tartışılırken AKP, bu sürenin kendi lehine sonuçlanması için hazırlıklara başladı

7 Haziran seçimlerindeki 9 puanlık oy kaybıyla ilgili analiz ve anketler yapan AKP, özellikle partiye oy vermekten vazgeçen kesimlerle ilgili saptamalar yaptı. Mevcut hükümetle seçime gitmenin yollarını zorlayan parti, bu kesimlerle olan ilişkisini düzeltmek için de çalışma başlattı. Tüm bakanlıklar, hayata geçirilebilecek sosyal ve ekonomik taleplerle ilgili hazırlık yapıyor.

YANLIŞ STRATEJİYDİ

Hürriyet'in haberine göre, seçimlerde, özellikle ekonomik vaatlerin yetersizliğinin etkili olduğu saptaması yapılmıştı. AKP kurmayları, bu seçimlerde farklı bir yol izlemeyi planladıklarını dile getirerek, “Seçimlerde, yapacaklarımızı değil, yaptıklarımızı anlattık. Seçmenin beklentisine yanıt veremedik. Özellikle CHP bu konuda ön aldı. Bunu tersine çevirmek gerekiyor” değerlendirmesi yaptılar.

AKP, seçimden avantajlı çıkmak ve tek başına iktidarın yollarını zorlamak için özellikle, emeklilerin durumu, taşeron işçiler ve alt gelir grubundaki toplum kesimlerine sosyal ve ekonomik yeni haklar verebilmek için ‘vaatlere’ hazırlanıyor. Bunun ilk işaretleri ise eğitim alanından geldi. Binlerce öğretmen ve ailesini ilgilendiren ve uygulandığı dönemlerde tepki çeken rotasyondan vazgeçildi. Eş tayini kolaylaştırıldı. 
7 Haziran seçim kampanyasında, emeklilere 100 lira seyyanen zam veren hükümet üyeleri, bunun vatandaşa yeterince anlatılamadığı değerlendirmesini yaptı. Seyyanen zammın CHP’nin emekliye iki ikramiye sözünün gölgesinde kaldığı, olası bir erken seçimde bu miktarın artırılması veya ödemenin ikramiye gibi yapılmasının da tartışıldığı belirtiliyor. Ayrıca Kurban Bayramı’nda, emeklilere bir kurban parası ödenmesi de gündemde bulunuyor. Seçim kararı alınmasının ardından, ilgili bakanlıklar tarafından dar gelirlilerle ilgili yeni paketler de gündeme gelecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)