BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçim anketinde Abdullah Gül sürprizi----

Seçim anketinde Abdullah Gül sürprizi

Seçim anketinde Abdullah Gül sürprizi
17 Nisan 2015 - 14:37 www.finansgundem.com

ANDY-AR Genel Müdürü Faruk Acar, yaptıkları araştırmada AK Parti seçmeninin bir kısmının Gül'ü geri istediğini söyledi

2015 genel seçimleri sonuçları üzerine analiz yapan ANDY AR Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Faruk Acar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün seçim değerlendirmesini, ilişkin 'umutsuz' olduğuna yönelik açıklamasına ilişkin, yaptıkları son anket araştırmasından verilerle irdeledi.

Gül'ün 'umutsuzum' açıklamasına ilişkin, CNN Türk'te yayınlanan 'Seçime Doğru' programında yorum yapan Acar, Kılıçdaroğlu'nun "Sayın Gül önemli bir siyasetçi. Türkiye'de politik olarak yaşanan açmazları birinci elden görme imkanına sahip biri. Geçen süreleri kayıp süre olarak değerlendirmesi önemli bir tespit. Ben Sayın Gül kadar gelecek açısından umutsuz değilim. Türkiye'de en önemli değişiklikler koalisyonlar döneminde gerçekleşmiştir." ifadeleri üzerine, Gül'ün tahminlerinin yerinde olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

"GÜL'Ü SEÇİM TAHMİNİ YERİNDE BİR TAHMİN"

Gül neticede dün sadece cumhurbaşkanlığı makamında yer almış tecrübesiyle yorum yapacak bir siyaset adamı değil. Çok uzun yıllardır her iki cenahta neler oldugunu en iyi şekilde olanları bilmesi ve iyi analiz yapmasıyla özel konuma sahip olan bir siyaset adamı. dolayısıyla dışarıdan yorumluyor olması daha objektif bir bakış açısı... Altı boş olan bir söz sarfettiğini sanmıyorum. Hem gözlemleriyle hem kamuoyu araştırmalarıyla edindiği tecrübeleriyle okuduğunu görüyorum. CHP kanadından bir açıklama geldi ama aslında Gül'ün CHP'yi kastettiğini sanmıyorum; MHP ve HDP'den söz ettiğini sanıyorum. Gül'ün söyledikleri AK Parti nazarında bir güven kaybı olur mu; değildir, bunu söyleyemeyiz. O denli bir uslubu da ortaya koymuyor, sadece bir tespitten söz ediyor.

GÜL 'POTANSİYEL LİDER ADAYI'

Acar, aptıkları araştırmada, seçmenin yüzde 55'inin potansiyel lider adayı olarak 'Abdullah Gül'ü gördüğü, Gül'ün ardından gelen 2. ve 3. isimlerin oy oranlarının ise yüzde 2.3 ile 1-1,5 bandında sıralandığını ifade etti:

"Gül'ün netice itibariyle AK Parti seçmeninde de bir karşılığı var; Gül'ün şuan itibariyle seçim dışında görünüyor olması böyle devam edeceği anlamına gelmiyor. Toplumda böyle bir beklenti var zira... 'Gül aday olsun' yaklaşımını zaten samimi bulmadım. Gül'e 'zaten teklife gerek yok, aday olabilir' yaklaşımı zaten samimi bulunmuyor."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gül17 Nisan 2015 16:15

    kime ne faydası olmuş noterdi başka da birşey değil. uzlaşıdan yana olmak haksızlıkların yanında olmayı gerektirmez, insanın bir duruşu olur yuvarlak söylemlerin kime faydası var