BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavaş mağduru kadına fuhuş yaptırdılar----

Savaş mağduru kadına fuhuş yaptırdılar

Savaş mağduru kadına fuhuş yaptırdılar
26 Nisan 2015 - 11:17 www.finansgundem.com

Adana’da savaş mağduru kadına fuhuş yaptırmak isteyen biri kadın 2 kişi hakkında 16’şar yıl hapis istemiyle dava açıldı

Adana’da savaş mağduru kadına fuhuş yaptırmak isteyen biri kadın 2 kişi hakkında 16’şar yıl hapis istemiyle dava açıldı. Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye’deki iç savaştan kaçan 36 yaşındaki Yusuf Hacyusuf ile 25 yaşındaki 2 çocuk annesi eşi Hanen Alliko, Hatay’ın Altınözü ilçesine geldi. İş bulamayan Suriyeli sığınmacılar, zor şartlar altında yaşamlarını sürdürürken 8 Mart 2015 tarihinde 49 yaşındaki Alaaddin T. ile tanıştı. İddiaya göre Yusuf Hacyusuf ile Hanen Alliko’nun sığınmacı ve işsiz olmalarını istismar eden Alaaddin T., Suriyeli çifte fuhuş yaparak geçimlerini sağlayabileceklerini söyledi. Yaşadıkları çaresizlik nedeniyle teklifi kabul eden Hanen Alliko, eşiyle birlikte Alaaddin T.’nin kullandığı araçla Adana’ya gelip, 57 yaşındaki Sündüs M.’nin konutuna yerleştirildi. Burada Sündüs M., maddi menfaat sağlamak amacıyla Hanen Alliko’yu fuhuşa teşvik edip müşteri ayarladı. Suriyeli kadın, kocası başka odada kalırken eve gelen müşterilerle ilişkiye girdi. Bir süre sonra polis, fuhuş yapıldığını belirlediği eve baskın düzenleyip Sündüs M. ve Alaaddin T. ile Suriyeli sığınmacı karı kocayı gözaltına aldı. Polis sorgusunda fuhuş yapmaya mecbur kaldığını söyleyen Hanen Alliko ve eşi Altınözü ilçesine gönderilirken, Sündüs M. ve Alaaddin T. adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede fuhuş yaptırma suçlamasını kabul etmeyen Sündüs M. tutuklanırken, Alaaddin T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.       

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Sündüs M. ve Alaaddin T. hakkında ’insan ticareti yapma’ ve ’fuhuşa teşvik etme veya yaptırma, aracılık etme veya yer temin etme’ suçlarından 16’şar yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, sanıkların Suriyeli sığınmacıları istismar edip fuhuşa teşvik ettiği ve insan ticareti yaptığı belirtildi. Tutuklu Sündüs M. ve tutuksuz sanık Alaaddin T. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)