BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSancak'ın o sözleri için suç duyurusu----

Sancak'ın o sözleri için suç duyurusu

Sancak'ın o sözleri için suç duyurusu
16 Mayıs 2015 - 07:04 www.finansgundem.com

Ethem Sancak'ın Konya ve Kayserililer için söylediği sözler mahkemeye taşınıyor. MHP il başkanlığı, Sancak için suç duyurusunda bulundu

İş adamı Ethem Sancak'ın Kayseri ve Konyalılar için söylediği sözler yargıya taşınıyor. MHP Konya İl Başkanlığı, Güneysu'da başkanlık sistemiyle ilgili yaptığı konuşmada Konyalılar ve Kayserililer için söylediği sözler nedeniyle suç duyurusunda bulundu. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Kayseri'nin Abdullah Gül'ün Konya'nın ise Davutoğlu'nun memleketi olduğunu söyleyerek, "Kendi aralarında bir hesapları varsa kendi aralarında yapsınlar" diye konuştu.

Konya'da seçim çalışmalarını yürüten MHP milletvekili ve adayı Mustafa Kalaycı, Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ın, Rize Güneysu'da Konyalılara yönelik yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Kalaycı, MHP Konya İl Başkanlığı olarak suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Kalaycı, şunları söyledi:
 
"Ethem Sancak sayın Cumhurbaşkanı'na çok yakın olan biri ve AK Parti döneminde yıldızı parlayan, özellikle medya alanındaki satın almalarıyla gündeme gelen bir işadamı. Rize'nin Güneysu ilçesinde başkanlık sistemiyle ilgili yaptığı konuşmada 'Karadenizliler inandıkları yolda dosdoğru gider' diyerek bunun üzerinden Kayserililere ve Konyalılara hakaret eden sözlerini şiddetle kınıyorum. Bir defa çok çirkin ifadeler. Bu Sema'ya, Hz. Mevlana'ya, Konya'ya, Konyalılara hakarettir. Bununla ilgili yasal işlemleri başlatıyoruz. Bugün MHP İl Başkanlığı olarak adliyeye suç duyurusunda da bulunduk. Bu çok çirkin sözlerdir."
 
BİRİSİ GÜL'ÜN DİĞERİ DAVUTOĞLU'NUN MEMLEKETİ
 
Sancak'ın kullandığı hakaret içeren o ifadesindeki illerin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketleri olduğuna dikkat çeken Kalaycı, "Kendi aralarındaki kavgayı çekişmeyi Konyalılara ve Kayserilere hakaret boyutunda sözler söyleyerek yapması çok çirkin olmuştur. Kendi aralarında ne mesele varsa, birbirleriyle ne hesapları varsa, kendi aralarında yapsınlar. Konyalılara dil uzatmasınlar. Bunun bedelini ödeyecek. Bu çirkefliği yapan, bu alçaklığı yapan, bu hakareti söyleyen yargı önünde bunun bedelini ödeyecek" diye konuştu.
 
"DAVUTOĞLU'NUN TEPKİ VERMESİNİ BEKLERDİM"

 
Ethem Sancak'ın bu sözlerine Başbakan Davutoğlu'ndan tepki vermesini beklediğini ifade eden Kalaycı, "Sayın Başbakandan buna bir cevap vermesini beklerdim. Yine Konyamızın sivil toplum kuruluşlarından buna yoğun bir tepki vermesini beklerdim. Başka durumlarda en ufak bir konuda AK Parti'ye adeta dalkavukluk yapar gibi karşı tarafa saldırıya geçenler böylesi bir durumda Konyamıza, Hz. Mevlana'ya hakaret, sema ayinine hakarete varan bu sözleri nasıl sinelerine çekiyorlar anlamak da mümkün değil." dedi.
 
Ethem Sancak'ın bu sözlerinin AK Parti'nin içindeki kavgadan kaynaklandığını öne süren Kalaycı, "Kendi aralarındaki kavga ve çekişmeyi tüm Konyalıları suçlayan, Konyalılara bir anlamda dönek olarak yorumlanacak sözler sarf etmesini çok içerledik. Bir defa Konyalılar aynen Karadenizliler gibi Konyalılar da inandıkları yolda dosdoğru giderler. Sema'da biliyorsunuz Allah'a ulaşmanın manevi bir yolculuğunun ayin şeklinde gösterimidir. Konyalılar Allah'a inanırlar ve bildikleri yolda da dosdoğru giderler. Sema'nın ne olduğunu herhalde sayın Ethem Sancak bilmiyor. Ethem Sancak'ın geçmişine baktığınız zaman da kimin dönek olduğunu Türk milleti çok iyi bilir" şeklinde konuştu.
 
Konya'da birinci parti olacağız
 
Mustafa Kalaycı, seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürdüklerini son anketlerde oy oranında Konya'da yüzde 28'in üzerinde, Türkiye genelinde de yüzde 20'nin üzerinde göründüğünü belirtti. Kalaycı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de yarın Konya'da miting vereceklerini sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)