BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSaldırgan Türk çıktı----

Saldırgan Türk çıktı

Saldırgan Türk çıktı
29 Ağustos 2015 - 15:22 www.finansgundem.com

Tayland'daki tapınak saldırısıyla ilgili şüphelinin Türk vatandaşı olduğu açıklandı

Tayland polisi, 17 Ağustos'ta 20 kişinin hayatını kaybettiği Bangkok'taki tapınak saldırısıyla ilgili bir kişinin tutuklandığını açıkladı. Polis yetkilileri, yakalanan şüphelinin "Birçok pasaport taşıyan Türk vatandaşı olduğunu" açıkladı. Yakalanan şahsın tapınağa bomba koyan şahıs olmadığının fakat saldırıyla bağlantılı olduğunun düşünüldüğü belirtildi.
 
AFP'nin haberine göre; Ulusal Polis Servisi Genel Müdür Yardımcısı Chaktip Chaijinda, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kişinin gözaltında olduğunu söylerken, "yakalanan şahsın yaşadığı dairede bomba yapımında kullanılan malzemeler bulunduğunu" belirtti. Chaijinda, söz konusu şüphelinin bombalı saldırıyla bağlantılı olduğunun tahmin edildiğini vurguladı. 

İç Güvenlik Operasyonları Birimi Sözcüsü Albay Banphot Phunphien, "yakalanan şahsın Türk vatandaşı olduğunu ve birçok pasaport taşıdığını" açıkladı. Sözcü, "şüphelinin bu denli çok pasaport taşımasının sıra dışı olduğunu da" sözlerine ekledi.

Öte yandan, yerel basında yer alan haberlerde, operasyon sonucu aralarında Türk pasaportunun da bulunduğu çok sayıda sahte pasaport bulunduğu iddia edildi. 

AFP'nin haberinde Adem K. adına düzenlenen bir pasaport görselinin medyada yayınlandığı belirtildi. Fotoğrafıyla birlikte tüm bilgileri görülen saldırganun 28 yaşında olduğu anlaşılıyor.

Associated Press'in haberine göre; Polis Sözcüsü Prawat Thawornsiri ise yakalanan şüphelinin yabancı olduğunu belirtirken, saldırganın Türk pasaportu taşıdığı yönündeki iddialara ilişkin bir açıklama yapmadı. Thawornsiri, yakalanan şahsın tapınağa bomba koyan şahıs olmadığının fakat saldırıyla bağlantılı olduğunun düşünüldüğünü belirtti.

Saldırının ardından olayı "Tayland'ın yaşadığı en kötü saldırı" olarak nitelendiren Başbakan Prayuth Chan-ocha, güvenlik kamerası görüntülerinde bir şüphelinin belirlendiğini açıklamıştı. 

Tayland polisi tarafından yayınlanan fotoğraflarda, sırt çantası taşıyan sarı tişörtlü bir adamın, çantayı patlamanın yaşandığı bölgeye bıraktığı görülüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)