BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Sabiha Gökçen'in yolcu sayısı yüzde 39 arttı----

​Sabiha Gökçen'in yolcu sayısı yüzde 39 arttı

​Sabiha Gökçen'in yolcu sayısı yüzde 39 arttı
17 Nisan 2014 - 20:55 www.finansgundem.com

İSG Ticari Havacılık Direktörü Khasanova: "2014 yılının ilk 3 ayında yolcu sayımızı yüzde 39 arttırarak, 4,8 milyon yolcuya ev sahipliği yaptık."

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) Ticari Havacılık Direktörü Asiyat Khasanova, yılın ilk 3 ayında yolcu sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artarak 4,8 milyona ulaştığını, yurt dışı yolcuların ise yüzde 43 arttığını söyledi. 

İSG'nin tanıtımı için düzenlenen gezi programında Kocaelili gazetecilerle bir araya gelen Khasanova, Kocaeli'nin Avrupa'yı Ortadoğu'ya bağlayan geçiş koridorunu oluşturduğunu belirterek, kentin nüfusu ve yarattığı katma değer bakımından son derece dinamik olduğunu söyledi. 

İSG'nin İstanbul'un Anadolu yakasında bulunmasının şehrin doğusundaki iller için önemli fırsat yarattığına dikkati çeken Khasanova, "Yenilenen halimizle hizmete girdiğimiz andan bugüne kadar geçen sürede inanılmaz büyüme performansı sergiledik. Bunda sadece İstanbul değil, çevre illerdeki yolcuları da kendimize çekebilme becerimiz etkili oldu" diye konuştu.

"Yaptığımız iş açısından Kocaeli'nin etki alanı çok önemli"
Khasanova, Kocaeli'yi çevresini hareketlendiren ve etkileyen şehir gördüklerini dile getirerek, "Yaptığımız iş açısından Kocaeli'nin etki alanı çok önemli. Kocaeli'nin ülkeye kattığı katma değeri ve ekonomisini etkileyen her türlü faktörü dikkate alarak şehrin yolcusunu daha fazla kendimize çekebilmek için pek çok çözüm üretiyoruz" şeklinde konuştu.

İSG'yi seçen yolculara her şeyden önce iyi deneyim yaşatmak istediklerine işaret eden Khasanova, apron manzaralı "lounge" (bekleme alanı) ve yaklaşık 5 bin araçlık otoparka kadar pek çok hizmetle misafirlerine konfor sunduklarını anlattı. 

Khasanova, İSG'nin geçen yıl kategorisinde "Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı" seçildiğini hatırlatarak, "Bütün bu özelliklerimizle yolcu sayısını en çok arttıran havalimanları arasında yer alıyoruz. Nitekim, 2014 yılının ilk 3 ayında yolcu sayımızı yüzde 39 arttırarak, 4,8 milyon yolcuya ev sahipliği yaptık. Aynı dönemde yurt dışı yolcu sayısında yaşadığımız artış ise yüzde 43 oldu" ifadesini kullandı.  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)