BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'ya tehdit gibi açıklama!----

Rusya'ya tehdit gibi açıklama!

Rusya'ya tehdit gibi açıklama!
18 Nisan 2014 - 10:28 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama Ukrayna konusunda Rusya’nın sözlerini tutacağından şüpheli

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’nın Ukrayna’daki istikrarsız durumun şiddetini hafifleteceğine ilişkin sözlerine şüpheci bir yaklaşım sergileyerek, “Geçmiş icraatlara bakıldığında buna güvenilebileceğini sanmıyorum” diye konuştu.
 
ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında Ukrayna krizi ve Cenevre’de gerçekleştirilen zirve hakkında konuştu. Diplomasinin Ukrayna’daki durumun şiddetini hafifletebileceğini düşündüğünü belirten Obama, Cenevre’de varılan anlaşmanın gerekliliklerinin yerine getirilmesini umduğunu ifade ederken, “Bu noktada hiçbir şeyden emin olamayız. Geçmiş icraatlara bakıldığında buna güvenilebileceğini sanmıyorum” diyerek, ABD ve müttefiklerinin hazırlıklı olması gerektiğini kaydetti.
 
Konuyla ilgili olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüğünü ve gün içerisindeİngiltere Başbakanı David Cameron ile de görüşeceğini söyleyen Obama, geçtiğimiz hafta içerisinde de Avrupalı müttefikleriyle yaptığı görüşmelerde, Ukrayna’daki duruma yönelik gelişme görülmemesi durumunda uygulanacak ek yaptırımları ele aldıklarını aktardı.

Ukrayna’da görülen bölünmelerde ve karmaşada Rusya’nın eli olduğuna inandıklarını dile getiren Obama, Rusların bu tarz eylemlerinin kendi ülkeleri için de iyi olmadığını, bu eylemler sebebiyle zaten kötü olan ekonominin daha da kötüleştiğini kaydetti. Obama, Rusya’nın şimdi farklı bir yaklaşım sergileyebilme fırsatı olduğunu belirterek, “Asıl soru; Rusya’nın bölücü yönde kullandığı etkisini düzenin sağlanmasında kullanıp kullanmayacağı” diye konuştu.
 
Ukrayna konusunda askeri seçeneklerin masada olmadığının altını çizen Obama, “Ukrayna’daki durum askeri çözüme uygun olan bir durum değil” dedi.ABD Başkanı Barack Obama ayrıca, Güney Kore’deki feribot faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)