BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan bir yasak daha!----

Rusya'dan bir yasak daha!

Rusya'dan bir yasak daha!
11 Şubat 2016 - 10:11 www.finansgundem.com

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi, ABD’den soya ve mısır ithalatına yasak getiriyor.

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselkhoznadzor) Başkan Yardımcısı Alkesey Alekseenko, Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, “15 Şubat’tan itibaren ABD ithalatında kısıtlamalar getiriyoruz. Onların bize gelen ürünler konusunda ürünlerin güvenliğini gerçekten garanti altına alan bir sistem geliştirmeleri gerekiyor” dedi.
 
ABD ürünlerine getirilecek geçici ithalat kısıtlamasının ne kadar süreceği ise açıklanmadı.
 
Rusya’ya getirilen ABD mısırlarında sık sık Rusya için yasaklı karantina nesnesi olarak kabul edilen bulgulara rastlandığını belirten haber kaynağı 2015’te soya fasulyesi için yapılan 64 kontrolde yedi tür enfekte karantina nesnesine ulaştıklarını açıkladı. 2016’nın ilk ayında da dört farklı karantina nesnesine ulaşılmıştı.
 
Rosselkhoznadzor tarafından Ocak ayı sonunda yapılan açıklamada ABD’den ithal edilen mısır ve soya fasulyesinin Rusya’da yasak kapsamında olan enfekte karantina bulgularından dolayı Rusya’ya ithalatının yasaklanabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)