BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus basını iddiaları görmezden geldi----

Rus basını iddiaları görmezden geldi

Rus basını iddiaları görmezden geldi
26 Kasım 2015 - 17:12 www.finansgundem.com

Esed'e finans desteği sağlayıp DAEŞ'ten petrol almasına aracı olan 4 Rus ve 6 şirketi ABD'nin kara listeye alması, Rusya medyasında itibar görmedi

 Uluslararası basın kuruluşları, Esed rejimine finansal destek sağladığı ve DAEŞ'ten petrol almasına aracılık ettiği iddiasıyla, aralarında Rusların da bulunduğu 4 kişi ve 6 şirketin, ABD Hazine Bakanlığınca kara listeye alınmasını gündeme taşırken, Rus basını kısa haberlerle geçiştirdi.

ABD basınından Wall Street Journal (WSJ), "ABD, Suriye'nin DAEŞ'ten petrol aldığını söylüyor" başlıklı haberinde, Obama yönetiminin Suriye'yi DAEŞ'ten petrol almakla itham ettiğini, Rus uyruklu bir Suriyeli iş adamını da kara listeye aldığını duyurdu.

Bakanlığın, bazı Rus ve Güney Kıbrıslı iş adamlarını yaptırım listesine aldığı belirtilen haberde, bu iş adamlarının Suriye Merkez Bankasına, Rusya, Kıbrıs ve Belize'de bulunan bir şirketler ağı aracılığıyla uluslararası yaptırımlardan kaçınabilmesi için yardım ettiğinden kuşkulanıldığı ifade edildi.

Haberde, ABD'li yetkililerin, Esed rejiminin DAEŞ'ten petrol alarak örgütün finansal açıdan güçlenmesini sağladığı yönündeki endişelerine de yer verilirken, bunun ülke açısından rejimin petrol ticaretine yönelik ilk yaptırımı olduğuna dikkat çekildi.

Gazete, bakanlığın kararında, yaptırımlar kapsamına alınan Rus ve Suriye vatandaşlıkları bulunan George Haswani'nin HESCO Mühendislik ve İnşaat unvanlı şirketini kullanarak rejimin DAEŞ'ten sağladığı petrol ticaretine aracılık ettiği iddiasını gündeme taşıdı.

İngiliz basınından Financial Times da (FT), "ABD, DAEŞ'in petrol ticaretine olanak sağlayan firma ve şahıslara yaptırım uyguladı" başlıklı haberinde, ABD Hazine Bakanlığının Haswani'nin Esed rejimi ile örgüt arasındaki ticareti sağladığı yönündeki suçlamasını okuyucularına duyurdu.

Haswani'nin martta AB tarafından da kara listeye alındığını hatırlatan FT, listedeki bazı isimlerin Rusya ve Suriye'deki bağlantılarına da bakanlığın iddiaları kapsamında geniş yer verdi.

KARA LİSTEYİ GÖRMEZDEN GELDİLER

Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlali nedeniyle Türk Hava Kuvvetlerinin müdahalesinin ardından bazı Rus yetkililerin Türkiye'nin DAEŞ'in petrol ticaretinde payı olduğu yönündeki iddialarına geniş yer veren Rus basını ise ABD Hazine Bakanlığının yaptırım kararlarını DAEŞ'le ilgili noktaları görmezden gelerek duyurdu.

Rusya’nın uluslararası ajansı Sputnik de konuya ilişkin haberini, ABD'nin, Rusya Finans Birliği Başkanı Kirsan Ilyumzhinov’u, "Suriye Devlet Başkanı Esed ve Suriye devlet kurumları ile ilişkileri nedeniyle yaptırım listesine aldığı" şeklinde servis etti.

Bir diğer Rus haber ajansı Interfax ise Ilyumzhinov'un, Suriye Hükümeti ve Suriye Merkez Bankası faaliyetlerine verdiği destekten dolayı ABD'nin yeni yaptırım listesinde yer aldığını duyurdu.

Ajans'ın haberinde, Ilyumzhinov'un, Suriye'de veya İran’da herhangi bir ticari faaliyetinin bulunmadığını yönündeki açıklamalarına yer verildi.

Uzmanlar, Rus medyasının, daha çok hükümet kaynaklarının açıklamalarını temel alarak uluslararası gündem oluşturmaya ve Türkiye’nin uluslararası hukuk bağlamındaki savlarının önüne geçmeye çalıştığını ifade etti.

Uzmanlar, ayrıca, Putin’in Türkiye’yi terörle işbirliği yaptığı yönündeki iddialarını kanıtlamaya çalışan Rus medyasının, ABD’nin yaptırım listesine giren Rus yetkililer ve iş adamları ile ilgili haberlere kısa ve detaysız şekilde yer vererek, konuya ilişkin tepkilerin önünü almaya çalıştığını kaydetti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • expert26 Kasım 2015 20:07

    Bilal Erdoğanın da adı geçiyor

  • ibrahim özel26 Kasım 2015 20:04

    rus basını olayları saptırıyor bu adamları günlerdir uyarıyoruz ama bizi küçümsüyorlardı ama işin ciddiyetini öğrenmişlerdir umarız biz mazlumların yanındayız