BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus bakandan krizi tırmandıracak sözler----

Rus bakandan krizi tırmandıracak sözler

Rus bakandan krizi tırmandıracak sözler
02 Aralık 2015 - 04:55 www.finansgundem.com

Ulyukayev, Türkiye'ye ticaret sınırlamalarının DKÖ'ye aykırı olmadığını belirterek "İmkanlarımıza bakıldığında bu uygulama hafif kalıyor" dedi

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev ülkesinin Türkiye’ye uyguladığı ticaret sınırlamalarında DTÖ’ye aykırı bir durum olmadığını söyledi. Ulyukayev 21. maddenin de ihlal edilmediğini belirtirken, “Türkiye’ye yönelik uygulamaya hazırlandığı yaptırımlar elimizdeki imkanlara bakıldığında hafif bile kalıyor.” açıklamasında bulundu.   

  Ulyukayev, ülkesinin Türkiye’ye karşı uygulamaya hazırlandığı yaptırımların Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı olmadığı görüşünü savundu. Rus televizyonuna açıklama yapan Ulyukayev, “Türkiye’ye yönelik uygulanacak tedbiri yaptırım paketi DTÖ tüzük ve kurallarına aykırı değil. Kimse itiraz edemez. DTÖ sözleşmesinin 21. maddesi içinde bulunduğumuz durumda bize karşı bağlayıcı unsurlar içermiyor.

'HAFİF BİLE KALIYOR'

Rusya 30 Aralık 2006 tarihinde özel haller yasasını kabul etmişti. Bu yasaya göre Rusya devleti ve vatandaşlarının güvenliği söz konusu olduğu durumlarda bir dizi kısıtlamaya gitme hakkına sahip oluyoruz. Bizim hükümetin Türkiye’ye yönelik uygulamaya hazırlandığı yaptırımlar elimizdeki imkanlara bakıldığında hafif bile kalıyor. Burada asıl önemli olan bizim kendi açımızdan hangi kalemleri seçeceğimiz. Hesaplama öyle hassas yapılmalı ki Türkiye ile bağlantılı veya Türkiye’de çalışan firmalarımız zarar görmemeli” dedi. Rusya, DTÖ örgütüne 22 Ağustos 2012 tarihinde katılmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)