BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRTÜK'te Gökçek Nazlıaka kavgası----

RTÜK'te Gökçek Nazlıaka kavgası

RTÜK'te Gökçek Nazlıaka kavgası
22 Ekim 2014 - 20:58 www.finansgundem.com

CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka ile Melih Gökçek arasındaki içme suyu tartışması, RTÜK’te sözlü kavgaya neden oldu

RTÜK’ün üst kurul toplantısı bugün yapıldı. Toplantının Gündem konularından biri de, CHP Ankara milletvekili aylin nazlıaka ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında Ankara’nın içme suyu ile ilgili yaşanan tartışma çerçevesinde Beyaz TV’deki bir programda konuşulanlar oldu. Beyaz TV’de Alper Tan’ın programında Gökçek’in Nazlıaka ile ilgili sözlerinin yer aldığı dosya ele alındı. Milliyet’in aldığı bilgilere göre; muhalif üyeler, Gökçek’in sözlerinden dolayı televizyona ceza verilmesini  istedi. Televizyona; CHP milletvekiline cevap hakkı tanınmaması, hakaret ve iftira atılması ile bir milletvekilini aşağılayıcı ifadeler kullanılması çerçevesinde ceza verilmesi istendi.  Ancak ceza isteği Ak Parti kontenjanından seçilen 5 üst kurul üyesinin oyu ile reddedildi. 5’e 4 oy çoğunluğu ile bu programa ceza verilmedi. Görüşmeler sırasında Ak Parti ile CHP kontenjanından seçilen üyeler arasında  çıkan sözlü tartışma alevlendi. Bunun üzerine CHP kontenjanından seçilen Ali Öztunç, toplantıyı terk etti. Bu kavga üzerine toplantı ertelendi.

EN AĞIR CEZA VERİLİRDİ
Telefonla görüştüğümüz Öztunç toplantıyı terk ettiğini doğruladı. Öztunç, “Tarafsız gözle bakılsaydı bu programa kesinlikle ceza verilirdi. Eğer Nazlıaka’nın yerinde bir Ak Parti milletvekili, Gökçek’in yerinde de CHP’li belediye başkanı olsaydı. RTÜK olarak en ağır ceza verilirdi. İktidarın üyeleri militanca davrandı. Bunu kınıyorum” diye konuştu.

GÖKÇEK – NAZLIAKA TARTIŞMASI
Eylül ayında yayın sürerken Nazlıaka Twitter hesabından "40 dakikadır @beyaztv 'ye bağlayamadılar. Bir de objektif yayıncılık diyorlar!!! Bağlayacağız diyerek beni 11:17'den beri yayına bağlamayan @beyaztv! Sen telefonumu hak etmiyorsun! İyi geceler tweetdaşlar!" diyerek tepki göstermişti.
Gökçek ise program sırasında "AYLİN, KORKTUN DEĞİL Mİ?BEN İDDİALARI SIRALADIM, SEN CEVAP VER.REZİL OLDUN DEĞİL Mİ? CESARETİN C'Sİ VARSA BAĞLAN..." tweeti yazmıştı. Program bittiğinde ise Gökçek'ten bu kez "BEN İDDİA ETMEDEN SEN NİYE BAĞLANACAKTIN...YARIN EVİNE SAAT 11.00'DE EKİP GÖNDERİYORUM...DEPONU TEMİZLETECEK MİSİN?" tweeti atmıştı.
Gökçek’in programda “Aylinciğim” demesi de tepki görmüştü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)