BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRTÜK'e Maliye acımadı----

RTÜK'e Maliye acımadı

RTÜK'e Maliye acımadı
16 Şubat 2014 - 07:46 www.finansgundem.com

Maliye Bakanlığı, gelirlerinden yasada belirtilen miktarda ödemeyi yapmayan RTÜK’e 8 milyon 11 bin TL gecikme cezası verdi

Radyo ve televizyonlara mevzuata uygun yayıncılık yapmadıkları için üst üste para cezası kesen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu kez kendisi ceza yedi.
MHP ve CHP’li milletvekilleri, TBMM Başkanlığı’na verdiği verdikleri önergelerde, 2005’te yapılan yasa değişikliği ile bağımsız kurullara getirilen, “gelirlerinden Maliye Bakanlığı’nca önerilecek ve Başbakan tarafından onaylanacak miktarın bakanlık bütçesine aktarılması” zorunluluğunu anımsattı. Milliyet'in haberine göre, milletvekilleri, 8 bağımsız kurul ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndan haraç mahiyetinde 2006’da başlatılan bu kesintinin ne kadar olduğunu sorarken, ödemeyi yapmayan kurul ya da kurumlar hakkında ne gibi işlemler yapıldığını öğrenmek istedi.

Bakan Şimşek önergeye yanıt verdi

Önergelere yanıt veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (Borsa İstanbul), RTÜK, Rekabet Kurumu, Sermaye Pyisası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Telekomünikasyon Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kamu İhale Kurumu (KİK) ve Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (TAPDK) 2006’dan itibaren yapılan kesintilerin tablosunu açıkladı.
Televizyonların gözünün yaşına bakmayan RTÜK’e bu kez Maliye acımadı. Şimşek, Maliye Bakanlığı’na aktarılması gereken tutarları süresinde göndermediği için RTÜK hakkında yasal takibat yürütüldüğünü ve 8 milyon 11 bin TL gecikme cezası kesildiğini açıkladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iptal16 Şubat 2014 08:24

    başka bir kanun çıkar, bir gecede ceza iptal olur. baksanızai hsyk gibi önemli bir kanunu kimseyi, muhalefeti, halkı dinlemeden geceyarısı geçirdiler. bu da olur.