BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRTÜK üyesi TRT Genel Müdürü'nü istifaya çağırdı----

RTÜK üyesi TRT Genel Müdürü'nü istifaya çağırdı

RTÜK üyesi TRT Genel Müdürü'nü istifaya çağırdı
12 Nisan 2014 - 06:11 www.finansgundem.com

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesinin çağrısı üzerine, kurumdan zehir zemberek açıklama geldi

RTÜK üyesi Ali Öztunç, Karşı gazetesine verdiği röportajda TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'i TRT'nin tarafsızlığını kaybettiği gerekçesiyle eleştirdi ve istifaya çağırdı.

Öztunç'un bu çağrısı üzerine bugün TRT'den şu açıklama yapıldı:

"11.04.2014 tarihli Karşı Gazetesi’nde, RTÜK üyesi Sayın Ali Öztunç, “Şahin görevden alınmalı” başlığıyla bir röportaj vererek; TRT, Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkında asılsız beyanlarda bulunmuştur. 

RTÜK Üyesi Ali Öztunç, Karşı Gazetesi’ne verdiği röportajda, TRT’nin tarafsızlığını kaybettiğini, bu yüzden de Genel Müdür’ün istifa etmesi gerektiğini belirtmiştir. 

50. yılını kutlayan TRT Kurumu, başarılı bir seçim yayıncılığı yapmıştır. 

TRT, 2014 Yerel Seçimleri’nde; tüm siyasal partilere tarafsız biçimde yaklaşmış ve yayınlarında asla belirli bir partiyi tutmamıştır.

RTÜK üyesi Sayın Ali Öztunç, bir siyasal partinin tercihiyle RTÜK üyeliğine seçilerek; kamu görevi yapmaktadır. Kamu görevi boyunca tarafsız olması gereken Sayın Öztunç, TRT’yi doğrudan hedef alıp; siyasal polemiklerle de TRT Genel Müdürü’ne haksız ithamlarda bulunmaktadır. 

Kamu görevi yapan Sayın Öztunç’un, bir başka kamu görevlisini istifaya davet etmesi düşündürücüdür!

Kamu görevini yaparken, olması gereken tarafsız yönetimi unutup; kendisini makama getiren siyasal partinin basın sözcüsü gibi demeçler veren Sayın Öztunç; TRT kurumunun saygınlığına, tarafsızlığına ve güvenilirliğine zarar veremeyecektir. 

Tarafsızlığını kaybetmiş bir RTÜK üyesi, bir başka kamu görevlisini istifaya davet edecek en son kişidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat12 Nisan 2014 20:01

    TRT'ye siyaseti ve siyasi haber vermeyi yasaklayacaksın. Hadi bakalım görelim o zaman.. Hükümet bütçeden ne kadar pay ayırır TRT'ye?

  • as12 Nisan 2014 14:34

    trtden menmunuz,türk dünyasını ondan izliyoruz,müziğimizi orada bulabiliyoruz,eğitim-öğretim orada,dizinin,filimin kalitelisi orada.

  • terete12 Nisan 2014 14:13

    trt "50. yılını kutlayan TRT Kurumu, başarılı bir seçim yayıncılığı yapmıştır." demiş. anlaşılan, hangi partiye kaç saat tt ekranlarında yer verildiği hakkındaki istatistiği önemsememiş ve apaçık kutu partisi reklamı yapılmasını başarılı yayıncılık olarak görmüşler. ne diyeyim, Allah ıslah etsin.