BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRehine operasyonu dünya basınında ----

Rehine operasyonu dünya basınında

Rehine operasyonu dünya basınında
21 Eylül 2014 - 07:35 www.finansgundem.com

IŞİD'in elindeki 49 Türk rehinenin başarılı bir uluslararası operasyonla kurtarılması dünya medyasında da yankı buldu

Dünya medyası IŞİD'in elinde halen birçok Batılı rehinin de bulunması sebebiyle Türkiye'nin kendi vatandaşlarını bölgeden kurtarmasına hayranlıkla karışık büyük bir ilgi gösterdi.
 
Özellikle İngiliz medyası, hükümetlerine Türkiye'nin kurtarma operasyonunu örnek göstererek, 'IŞİD'in elindeki İngiliz vatandaşlarının da aynı yolla, tıpkı Türkiye'nin yaptığı gibi kurtarılması' tavsiyesinde bulundu.
 
IŞİD odaklı gelişmeleri yakından takip eden yabancı gazeteciler de Türkiye'nin kurtarma operasyonunu yorumladı.
 
ABD'NİN BAŞARISIZ OPERASYONU
ABD'nin Amerikalı gazetecileri kurtarmaya yönelik başarısız girişimini hatırlatan yorumcular, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla harekete geçen Milli İstihbarat Kurumu (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın uluslararası bir başarıya imza atarak tüm Türkleri sevince boğduğunu kaydetti. Yorumlarda, Türkiye'nin bundan sonra IŞİD'e karşı ittifaka katılıp katılmayacağının daha çok merak uyandıracağı kaydedildi.
Dünya medyası 49 rehinenin 101 gün sonra kurtarılışına büyük ilgi gösterdi
 
BBC: DETAYLI VE ÇOK GİZLİ
IŞİD'in Irak'ta rehin tuttuğu 49 Türk serbest bırakıldı. Musul kentindeki Türk Konsolosluğu'ndan rehin alınan onlarca kişi şu an Türkiye'de. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk vatandaşlarının 'detaylı ve gizli' bir operasyonla kurtarıldığını belirtti.
 
SKYNEWS: TÜRKLER DÖNDÜ!
Rehineler Türkiye'de. Davutoğlu 'gece gizli bir şekilde yürütülen operasyondan' sonra bırakılan rehineleri kucakladı. Darısı diğer batılıların başına...
 
MİRROR: TÜRKİYE KURTARDI!
49 rehine kurtarıldı ve hiçbiri için fidye ödenmedi.
 
NYT: TÜRKLER SERBEST!
101 gündür IŞİD'in elindeki 49 Türk rehine serbest kaldı.
 
GUARDİAN: REHİNELER EVDE!
Aralarında diplomatik çalışanların, çocukların ve özel güvenlik güçlerinin bulunduğu 49 kişi 11 Haziran'da rehin alınmıştı.
 
CNN: 3 AY SONRA ÖZGÜRLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk istihbarat servisinin kurtarma operasyonuyla 49 rehinenin Türkiye'ye geri getirildiğini söyledi.
 
DW: 49 REHİNE KURATILDI
Türkiye Başbakanı Davutoğlu, Haziran ayında IŞİD militanları tarafından Musul'da kaçırılan 49 Türk rehinenin kurtarıldığını açıkladı. Rehineler arasında birkaç çocuk da bulunuyor.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Levent21 Eylül 2014 14:22

    yorumlara bakıyorum da kurtarıldığına üzüldük diyemeyenler kıvıra kıvıra yazmış. Çok şükür sağ salim geldiler,nasıl geldiler devlet sırrıdır sonuç önemli şu aşamada. Bunlarda biri sizin babanız olaydı yapaydınız yorum kolay sanıyorsunuz

  • buda ders olsun.21 Eylül 2014 11:30

    buda bize ders olsun. işit şehre gelince. valisinden tut, askerine kadar kaçıp giden boşaltılan bir şehirde. konsolosluk görevlileri ve ailerini tutma inatında olan, geç istihbaratla bilgisi ile orada o görevlileri bırakan, vede hılı helikopter ve sevkiyat emri vermeyen yada vermeyiakıl etmeyenlerin cezası Allahımıza şükür stresli ama mutlu son ile bitti. Kim nederse desin buradan büyük ders çıkardık. umarız bir daha elçilikler ve savaş alanlarında kalan bölgelerimizde hızlı etkılı karar alırız...

  • marovekallatu21 Eylül 2014 09:58

    başarı ile kurtarma yok işıd ile ilişkiler ve anlaşmalar var

  • operasyon21 Eylül 2014 08:51

    yahu 100 gün serserilerin elinde kalmış konsolosunuz. sonra başarılı operasyon diyoruz. devekuşu politikası bu olsa gerek. Allaha şükür sağ salim kurtuldular, eyvallah ama bu başarı değildir. yapılan bir hatanın telafisi olabilir ancak. asıl başarı, o personeli zamanında saldırıdan önce tasfiye etmektir. bunu da yapamadık.