BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPYD'liler Türk askerlerine ateş açtı----

PYD'liler Türk askerlerine ateş açtı

PYD'liler Türk askerlerine ateş açtı
23 Ağustos 2014 - 19:58 www.finansgundem.com

Genelkurmay Başkanlığı, PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD üyesi iki kişinin, bölgede bulunan Türk askerine ateş açtığını açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, PYD'ye ait bir karakoldan çıkan 2 kişi, Türk askerine 400 metre mesafeden ateş açtı. Asker karşlık vermesi üzerine kaçan 2 kişi, PYD kontrolündeki Birkneys karakolu istikametine yöneldi.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 4'üncü Hudut Alay Komutanlığı (Kızıltepe/ Mardin) Serdar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, 15 şahsın, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalıştığı tespit edilmiştir.

Tespit edilen bu durum üzerine, bölgeye sevk edilen Hudut Devriye Timini (HDT) gören şahıslar Suriye istikametine geri kaçmışlar ve yasa dışı geçiş teşebbüsü engellenmiştir. Bilahare, aynı bölgede Suriye tarafında PYD kontrolü altında bulunan "Birkneys" karakolundan çıkan Transit marka bir araç, hududa yaklaşarak 400 metre mesafede durmuş ve araç içerisinden inen iki şahıs hedef gözeterek HDT aracına Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile dört el ateş etmiştir. Açılan ateşe HDT tarafından anında karşılık verilmesi üzerine, söz konusu şahıslar araca binerek geldikleri "Birkneys" Karakolu istikametine kaçmışlardır."
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÇAKAL.İDOŞ.24 Ağustos 2014 00:04

    Bunları 36 tıncı paralel ,içine karakol diye kurdukları şeylere izin verenler şimdilerde düşünsünler alın sizlere KÜRT AÇILIMI ülkemiz dahada kötüye gidecek bu kürt açılımı yüzünden bu açılımı ortaya çıkartanların ALLAH BELASINI versin.55 senelik hükümeti yürütenler böyle bir açılım çıkartmadılar ama ülke bölünsünde ne olursa olsun diye bunları başımıza bela ettiler.SADDAM aslında çok iyi bir adammış şimdi anlıyorum neden bunları zehirli silahlarlan öldürdüğünü.

  • mali23 Ağustos 2014 21:37

    Türkiye'nin bana göre hala birinci öncelği terörle mücadele olmalı. Biz açılım derken PYD ve PKK gücüne güç katti her yerde saldırıyor. Güvenlik olmadan ekonomi olmaz.