BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'in Türkiye planı!----

Putin'in Türkiye planı!

Putin'in Türkiye planı!
09 Şubat 2016 - 08:50 www.finansgundem.com

Milliyet yazarı Nihat Ali Özcan, Vladimir Putin'in intikam planını ve PKK'nın bu oyundaki rolünü yazdı

Rusya'nın düşürülen uçağın intikam almak için Türkiye'yi Suriye topraklarına çekmek için elinden geleni yapıyor.

Miliyet gazetesi yazarı güvenlik uzmanı Dr. Nihat Ali Özcan, "Rusya, PKK ve örtülü operasyon" başlıklı yazısında Putin'in intikam planın ayrıntılarını kaleme aldı. İşte o yazı:

TÜRKİYE'Yİ FİİLİ MÜDAHALEYE ZORLUYOR

"Rusya Türkiye’yi tek başına Suriye’de askeri harekâta mecbur bıraktığında amacına yaklaşmış olacak. Nitekim Rus Hava Kuvvetleri Suriye’deki harekâtını yoğunlaştırarak binlerce mülteciyi Türkiye sınırına doğru sürerken bunu hesaplıyor olmalı. Öte yandan, Türkiye’nin desteklediği silahlı grupları yok olmanın eşiğine getirerek, Türkiye’yi fiili müdahaleye mecbur edebileceğini düşünüyor.

KARA PROPAGANDA MAKİNESİNİ ÇALIŞTIRIYOR

Rusya, propaganda makinesini de çalıştırmaya devam ediyor. Türkiye’nin Suriye’ye askeri harekâta girişeceği yönünde haberler üretiyor. Bunu destekleyecek biçimde, Suudi Arabistan’ın Türkiye üzerinden Suriye’ye asker göndereceğini yayıyor. 

Örtülü operasyonların şiddetle yüklü olanı, düşman ülkeye yönelik paramiliter yapıların desteklenmesidir. Bu nedenle olup bitenlerin PKK ile ilişkilendirilmesi hiç de fantezi gibi durmuyor. Üstelik Türkiye’nin Batılı müttefikleriyle ayrışan Suriye ve PKK/PYD politikası Rusya’nın örtülü operasyon kapasitesini artırıyor.

DURAN KALKAN'NIN AÇIKLAMALARI

PKK terör örgütünün liderlerinden Duran Kalkan’ın cumartesi günü yaptığı açıklama dikkat çekiciydi. Kalkan, “43 yıldır ilk defa kışın ve şehirlerde üslendik” dedi. Ardından, önümüzdeki haftalarda, aylarda eylemleri yayacaklarını, yoğunlaştıracaklarını, hükümete ağır bir ders vereceklerini ilan etti. 

PKK, 1992 sonbaharında Kuzey Irak’ta TSK ile mevzi savaşına tutuştu. Öcalan, örgütü eleştirirken, Engels’in deyimi ile “köylü savaşına” giriştikleri için militanları yerden yere vurdu. Eylemler, askeri gereklilikten çok Soğuk Savaş sonrası Rus ve İran siparişiydi. Bu gün çocukların eline silah verip, “lümpen şehir savaşı” sürdürenler aslında aldıkları bir ihaleyi yerine getiriyorlar. Rusya için Türkiye’yi içeride meşgul etmek gibi.

KONVANSİYONEL KARŞILAŞMA İÇİN TÜRKİYE'Yİ SURİYE TOPRAKLARINA ÇAĞIRIYOR

Rusya, tüm politika yapma araçlarıyla Türkiye’ye yüklenmeye devam ediyor. Eksik kalan konvansiyonel karşılaşma için de adeta Türkiye’yi Suriye topraklarına çağırıyor.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çembere alınan Türkiye09 Şubat 2016 15:05

    Cumhuriyet tarihinin en acemi en amatör ve bilgisizlikten kaynaklı en maceracı yönetimi ile karşı karşıyayız ve aynı şekilde en beceriksiz kapasitesiz muhalefeti ile birlikte hepsi aynı dönemde birleşince Allah yardımcımız olsun

  • seyrani09 Şubat 2016 13:34

    ben , rusyanın içten karıştırılması taraftarıyım. rusyanın içinde silahlı eylemler yaptırmalıyız.bunu yapacak dünyada birçok insan var.

  • guvenilmez ruslar09 Şubat 2016 11:21

    Asla suriyeye biz mudehale etmeyelim , rus oyununa gelmeyelim, ruslarin karsisina nato guclerini cikartmak dogru olur , bu nato ulkeleri de suriye ve rusya ya komsu olmayan ulkelerden olusmali

  • fatih istanbul09 Şubat 2016 11:10

    BİZİMDE PILANIMIZ RUSYAYI EKENEMİK OLARAK ÇÖKERTMEK MİLLİYETÇİ AKIMLARI RUSYADA AYAKLANDIRMAK UNUTMA PUTİN ÜLKENDE 80 MİLYON IRKDAŞIMIZ SOYDAŞIMIZ VAR SANA MOSKOVAYI DAR ETTİRİRİZ.

  • e09 Şubat 2016 09:48

    aq rusları içinde boğulun pisliğinizin! diyesim geliyor bazen