BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPortekiz'de 'merkez' buluşması----

Portekiz'de 'merkez' buluşması

Portekiz'de 'merkez' buluşması
23 Mayıs 2015 - 07:18 www.finansgundem.com

Dünya genelinde çok sayıda merkez bankası başkanı, Avrupa Merkez Bankası’nın düzenlediği forumda fikir jimnastiği yapmak üzere Portekiz’de toplandı

Toplantının yapılacağı yer masalsı sarayıyla tanınan Sintra kenti... ECB Başkanı Mario Draghi’nin yanısıra, ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Janet Yellen ve IMF Başkanı Christine Lagarde’ın da katılacağı forumda Yunanistan’ın yol açtığı sorunların ve piyasada yaşan türbülansın ötesine bakılması amaçlanıyor.

Fed’e rakip çıktı

Bu yılki başlığı Enflasyon ve Avrupa’da İşsizlik olan forum, FED’in ünlü Jackson Hole toplantılarına Avrupa’nın cevabı olarak görülüyor. Mario Draghi, Euro Bölgesi ekonomisinin görünümünün geçen 7 yıla kıyasla çok daha iyi olduğunu ancak büyümenin kriz öncesi seviyelerin altında kalacağını ve yapısal reformlara gidilmesi gerektiğini söyledi.

‘Büyüme hızlanıyor’

Janet Yellen’in, ABD’de yapacağı konuşmanın ardından Sintra’ya gitmesi beklenirken, bir diğer davetli olan Christine Lagarde, dün Rio de Janeiro’da katıldığı bir konferansta, “Fed’in devam eden etkili iletişimi, gelecek politika kararlarına ışık tutarak varlık fiyatlarındaki potansiyel dalgalanmaları azaltacaktır” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)