BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolis bu soruları neden sormadı----

Polis bu soruları neden sormadı

Polis bu soruları neden sormadı
10 Nisan 2014 - 06:37 www.finansgundem.com

"Facebook sayfasına Deniz Gezmiş resmini niye koydun? Olaydan önce kimlerle görüştün, buluştun? Tanıdığın milletvekili var mı? Esrarı kimden aldın?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran şahsın basına yansıyan emniyetteki ifadesini, “Normal bir polisin sorması gereken ‘Bir gün önce Facebook sayfasına Deniz Gezmiş’in resmini niye koydun? Bu olaylardan bir gün önce ya da aynı gün kimlerle görüştün, kimlerle buluştun, buluştuğun insanlarla nerede oturdun?’ sorusu yok” sözleriyle eleştirdi.

SORULMAYAN SORULAR

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) önceki dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK’nın devam ettiği saatlerde basın toplantısı düzenleyen Tekin, saldırganın sorgusuna yönelik eleştirisini, “Kendisi 4 gün önce esrar aldığını ifade ediyor. Esrarı kimden nasıl temin ettiğini polis soramamıştır. Herhalde bir yolgeçen hanı değildir. Belli ki daha önce kendisinin temin etmiş olduğu gruplar, kimler varsa aynı insanlardan temin etmiştir, esrarı temin ettiği insanların bile gözaltına alınmaması şaşırtıcı” sözleriyle sürdürdü. Tekin’in diğer eleştirileri özetle şöyle:

EN İYİ ANNESİ BİLİR

‘Tanıdığın, görüştüğün milletvekili var mı yok mu?’ cümlesinin olmaması da önemli bir eksiklik. Kamuoyuna yansıyan annesinin ‘Çocuğumu kullandılar’ cümlesinin sorulmaması bile bir garip durum. Herhalde bir çocuğu en iyi annesi bilir. Annesinin kamuoyuyla paylaştığı sorunun, bu şahsa sorulmamasının herhalde bir cevabı olmalı. Kamuoyuna yansıdığı gibi çeşitli dönemlerde bir çok yasadışı işlere dahil olmuş bir kişiye bu soruların sorulmamasının cevabını yetkililerden bekliyoruz.

TELEFONUNU ALMAMASI İLGİNÇ

Şahsın parlamentoya gelirken telefonunu yanına almaması da dikkat çekici. Hayatında ilk kez gelmiş olduğu TBMM’de nerede duracağını çok iyi biliyor. En stratejik, en kritik BDP’nin grup toplantısının kapısında bekliyor, onların dağılışıyla bizim gelişimiz arasında eylemini gerçekleştiriyor. Bizler, BDP milletvekilleri o anda orada olmasa, bir BDP-CHP çatışmasının kaçınılmaz olduğunu da gözardı etmemeliyiz. Bu böyle sıradan ‘Hadi buraları dolaşıyorum, parlamentoya gideyim, CHP Genel Başkanıyla ilgili bu eylemi gerçekleştireyim’ demesinin söz konusu olmaması gerekiyor. Polisin aklına ‘Herhangi bir siyasi partiye üyeliğiniz var mı yok mu’ sorusu gelmez mi?

MOBESE İNCELENDİ Mİ?

Ortalama bekçilik görevi yapmış, profesyonel polis olmasına gerek yok... Ne diyor şahıs; ‘Altındağ Belediyesi’nin önünde indim.’ MOBESE sistemlerinde görürsünüz, doğru mudur, doğruysa yalnız mıdır, yanında kimlerin olduğunu çok net görürüz. Mobese sistemleri ve bu kameralar incelendi mi? İncelenirse bu şahısın ifade ettiği cümleler doğru mu değil mi? Bu saate kadar bunlar yapılabildi mi? Yapıldıysa, anamuhalefet liderine ya da parti yetkililerine bir bilgi verme imkânı yok muydu, bütün bunları kamuoyu vicdanına bırakıyoruz. Bu kadar önemli bir olayın, böylesine bir ifade tutanağının olması, başlı başına failin arkasında belli güçlerin olduğunun da göstergesidir.

GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR

3 yıllık parlamento mensubu olmama rağmen o koridorları hâlâ ben kavrayamadım, ama hayatında ilk kez gelen farklı siyasi partilerin gruplarını, yemekhaneyi biliyor. Bu sıradan bir insanın olmadığını, profesyonel ve arkasında belli güçlerin olduğunu düşünüyoruz. Yanılmak istiyoruz ama sonuçlara baktığımızda yanılacak gibi değiliz. Aynı zamanda çok pratik bir şekilde polisin GBT’ye bakma şansı vardır, 26 ayrı olayda suç işlemiş birisinin parlamentoya kimliğini verirken GBT’ye bakılmamasını ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu da herkes bilmeli.”      

GÖKÇEK'İN İFADESİ ALINMALI

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Bizim elimize ulaşan veriler, AKP’ye üye olduğunu biliyorduk ama ciddi bir soruşturmanın selameti açısından, CHP olarak soruşturmanın dejenere olmaması için bu cevapları devletten bekliyorduk” dedi. Tekin, Seçim sürecinde AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek’in “Birtakım liderlere saldırı olabileceği” yönündeki açıklamasıyla ilgili de “Şimdi savcıların mutlaka ifadesini alarak bu konuda sorması gerektiğine inanıyorum” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)