BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrol 70 doların altına inmemeli----

Petrol 70 doların altına inmemeli

Petrol 70 doların altına inmemeli
09 Aralık 2014 - 06:47 www.finansgundem.com

Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, petrol fiyatlarının 70 doların altına inmesinin orta ve uzun vadede Türkiye'yi olumsuz etkileyeceğini söyledi

Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Son Baskı’da enerji sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. Petrol fiyatlarında 70-80 dolar aralığının en iyi senaryo olacağını kaydeden Yavuz, "70 doların altına inmesi orta ve uzun vadede Türkiye için ihracat anlamında iyi olmaz" diye konuştu. Yavuz, Cezayir'den petrol alımının kontrata bağlanmasıyla maliyetin düşeceğini söyledi. Yavuz, petrolde 70 doların bir yıl boyunca devam etmesi durumunda 2015'in ikinci yarısında doğalgazda bir indirim olabileceğini kaydetti.

SANAYİNİN PAYININ DÜŞMESİ ÜZÜCÜ

Sanayi üretimi rakamlarını yorumlayan Yavuz, "GSYH'de sanayinin payının düşüyor olması üzücü. Ucuz ithalat çıkmaz bir sokak. Rekabetin gücünü ithalatta değil üretim proseslerinin tamamında aramalıyız. İhracat odaklı çalışırken yerli katma değeri artırmanın yolunu bulmamız lazım" dedi.

YÜZBİNLERCE İNSAN İŞSİZ KALABİLİR

Yavuz, 2014'te büyüme rakamının kimseyi mutlu etmediğini belirterek, "Türkiye yüzde 5, yüzde 6'yı su içinde büyür. Doymamış pazarımız var, genç nüfusumuz var. İthalat yaparak değil, yerli üreterek. İthalat karşısında yerli üreticinin haksız rekabet konularını çözmesi lazım Türkiye'nin.

İran'a mal satacak olsam yüzde 60 vergi ödüyorum, o satarken sıfır vergi ödüyor. Gümrük Birliği'nin revize edilmesi lazım. Türkiye'nin Gümrük Birliği'ne ihtiyacı kalmadı. Gümrük Birliği, kapitülasyona dönüştü. Gümrük Birliği insan haklarına aykırı. ABD ile AB arasındaki Transatlantik Serbest Ticaret Anlaşmasının (TTİP) dışında kalırsak yüzbinlerce insanımız işsiz kalabilir" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)