BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeşmergeler Kobani'ye geçmeye başladı----

Peşmergeler Kobani'ye geçmeye başladı

Peşmergeler Kobani'ye geçmeye başladı
31 Ekim 2014 - 21:23 www.finansgundem.com

Suruç'ta bekleyen Peşmergeler Kobani'ye geçmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'e yaptığı ziyaret kapsamında Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde katıldığı konferansta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Türkiye'nin Peşmerge'nin geçişine izin vermediği" şeklinde çıkan haberler hakkında gelen bir soru üzerine şunları söyledi:

KOBANİ'YE GİRMESİNİN UYGUN OLMADIĞI HABERİNİ ALDILAR
"Bu haber bile bir asparagas haberdir, yalan haberdir. Biz Peşmergelerin geçmesi için gayret sarf ettik. Nitekim Özgür Suriye Ordusu Türkiye’den geldi Kobani’ye girdi. Peşmergeler tüm mühimmatıyla araç gereçleriyle ülkemize geldiler. Bir de davullu zurnalı geldiler. Bu medya bunları da görememiş. Ve Peşmergeleri uçakla biz Şanlıurfa Havalimanımıza aldık. Hala istirahat ediyorlar. Araçları gereçleri de geldi. Bu akşam itibariyle 2 gündür bizdeler. Erbil’den haber bekliyorlar. Gelen konvansiyonel silahların Kobani’ye girmesinin uygun olmadığına dair haber aldılar.
 
Fransız basını, Batı basını nasıl yansıtıyor. Biz daha da fazlasını Peşmergelerden Özgür Suriye Ordusundan bekliyorduk. Ama oradaki savaşacakları sayıları ortalama yüzer kişi. Batı medyasına bu ifadeleri niçin söylediğimi anlamış olun. Böylece yalan yanlış doğru olmayan haberler yapıyorlar. Bunu buradan düzeltmiş olalım, böyle bir şey söz konusu değil."
 
KOBANİ'YE GEÇMEYE BAŞLADILAR
Suruç'ta bekleyen Peşmergeler Kobani'ye geçmeye başladı.

ÖSO SAVAŞMAYA BAŞLADI
Öte yandan Kobani’deki kaynakların aktardığı bilgilere göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kasabaya gönderilen grup IŞİD’e karşı cephede aktif olarak savaşmaya başladı. ÖSO mensupları bölgenin doğu, güney ve batı cephelerinin hepsinde IŞİD’e karşı savaşıyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÖZEL HAREKATI DENETLEDİ
Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, beraberinde şube müdürleriyle birlikte Suruç ilçesinde peşmergelerin güvenliğini sağlayan Özel Harekat polislerini denetledi. 
 
Peşmergelerin konuşlandırıldığı bina önünde toplanan özel hareket polisleri, zırhlı araçların önünde Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nı karşıladı. Pınarbaşı kendisini karşılayan özel hareket polislerini selamlayarak ’Allah’a emanet olun’ diyerek peşmergelerin beklediği binaya girdi. Gazetecilerin alınmadığı binada bir süre yetkililerden bilgi alan Pınarbaşı, daha sonra zırhlı araç eskortu eşliğinde Suriye sınırında incelemelerde bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)