BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapa geldi AK Saray'ı dünya izliyor----

Papa geldi AK Saray'ı dünya izliyor

Papa geldi AK Saray'ı dünya izliyor
28 Kasım 2014 - 13:28 www.finansgundem.com

Papa Francesco Ankara'ya geldi bu ziyaret dünya ajansları tarafından son dakika olarak geçildi

Papa Françesko ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya Havayolları Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması bulunan özel uçak, saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada askeri kıta hazır bulundu. Papa Françesko'yu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Deniz Yaveri Deniz Yarbay Noyan Özçelik  ile Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu apronda uçağın merdivenlerinde karşıladı. 

Mercedes'e değil Passat'a bindi

Papa Françesko Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından karşılandı. Büyük VİP Salonu’nda bir süre dinlenen Papa için iki makam aracı bekletildi. Birisi zırhlı Mercedes, diğeri ise Volkwagen Passat modeliydi. Türkiye’ye gelmeden önce makam aracı olarak Fiat Albea modelini tercih eden Papa’ya, güvenlik nedeniyle bu model bir aracın tahsis edilemeyeceği ancak daha mütevazı bir araç verileceği bildirilmişti. Papa ise Esenboğa Havaalanı’nda zırhlı Mercedes yerine yine zırhlı olan Volkswagen Passat tipi makam aracına binmeyi tercih etti. Papa’nın tercih ettiği Volkwagen’ın Türkçe tercümesi “Halk Arabası”. Ancak bu tabir daha çok Vosvos’lar için kullanılıyor.

Papa'yı havalimanında karşılayanlar arasında, Türkiye ziyareti boyunca çevirmenliğini yapacak olan oyuncu Serra Yılmaz da yer aldı. Yılmaz, Erdoğan'ın 2005 yılında Başbakan olarak İtalya'ya yaptığı ziyarette ve bir önceki papa olan 16'ncı Benedikt'in 2006'daki Türkiye ziyaretinde de tercümanlık yapmıştı. Yılmaz, oyunculuğun yanı sıra yaklaşık 30 yıldır Fransızca ve İtalyanca çevirmenlik yapıyor.

ANITKABİR’DE DUA

Papa'nın Ankara'daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Papa Anıtkabir’e kırmızı beyaz karanfillerle hazırlanmış ve üzerinde  İngilizce “Pope Francis” yazan çelengi bıraktıktan sonra geri geri giderek, yaklaşık bir dakika anıtmezar önünde bekleyip dua etti.

Katolik aleminin lideri daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. Papa daha sonra da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüşecek ve ardından ikili ortak basın toplantısı düzenleyecek.

PAPA AK SARAY'DA

Papa Françesko'nun Anıtkabir'den sonraki durağı Cumhurbaşkanlığı Sarayı oldu. Papa'yı Cumhurbaşkanı Erdoğan Saray'ın kapısında karşıladı. Karşılama töreninde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı da bulundu. Atlı birlikler, Papa'nın aracına Saray'ın girişine kadar eşlik etti. Papa'nın onuruna 21 pare top atışı yapıldı.

Katolik aleminin ruhani liderinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki temaslarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak. Papa sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüşecek ve ardından ikili ortak basın toplantısı düzenleyecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)