BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan'da 46 milyar dolarlık Çin yatırımı----

Pakistan'da 46 milyar dolarlık Çin yatırımı

Pakistan'da 46 milyar dolarlık Çin yatırımı
18 Nisan 2015 - 03:29 www.finansgundem.com

Pazartesi günü Pakistan'ı ziyaret edecek olan Çin lideri Jinping İslamabad'da toplam 46 milyar doları bulacak bir dizi anlaşma imzalaması bekleniyor

Çin yönetimi Pakistan’da 46 milyar dolarlık alt yapı yatırımına hazırlanıyor.

Pakistan'ı ziyarete hazırlanan Çin lideri Xi Jinping'in Pakistan Devlet Başkanı toplam tutarı 46 milyar doları bulacak bir dizi anlaşma imzalaması bekleniyor. Önümüzdeki hafta başı gerçekleşecek ziyaret için hazırlanan anlaşmaların özellikle yol, liman ve enerji santrallerini kapsadığı belirtiliyor.   

Çinli uzmanlara göre, Pakistan'ı adeta yeniden inşa etmek isteyen Pekin yönetiminin aklında iki stratejik hedef bulunuyor. Pasifik'te ABD ve müttefikleri tarafından çevrelenmekte olan Çin bir yandan okyanusa alternatif bir yoldan açılmak, diğer yandan ise Pakistan'da köktendinciliğe zemin hazırlayan işsizliği hafifletmeyi planlıyor.

Hong Kong merkezli South China Morning gazetesine göre, ziyaret gündeminde Pakistan'a sekiz adet denizaltı satışının yanı sıra Uygurlar ile ilgili meselelerin de yer alması bekleniyor.

MOSKOVA VE PEKİN İRAN'DA NÜKLEER SANTRAL YAPIMINA HAZIRLANIYOR

Tahran ile nükleer soruna taraf beş ülke arasında imzalanan çerçeve anlaşmasının ardından Çin'in Rusya'yla birlikte İran'da yeni nükleer santral yapabileceği bildirildi.

Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde, Moskova ve Pekin yönetimlerinin İran'da yeni nükleer enerji santrali inşa edebilecekleri kaydedildi. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcısı Behruz Kemalvandi'nin sözlerine dayanan gazete, Çin'in Rusya'yla birlikte 5 reaktör inşa etmek için pazara gireceğini ifade etti.

Gazete ayrıca, Tahran ile Pekin arasındaki nükleer işbirliğinin 80’lerin başına kadar uzandığına ve yaptırımlara rağmen örtülü biçimde kısmen sürdüğüne dikkat çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)