BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Oltan Gıda: Satış sektöre olumsuz yansımayacak----

​Oltan Gıda: Satış sektöre olumsuz yansımayacak

​Oltan Gıda: Satış sektöre olumsuz yansımayacak
17 Temmuz 2014 - 21:30 www.finansgundem.com

KFMİB Başkan Yardımcısı Gürsoy: "Satışın sektöre olumsuz yansımasını beklemiyoruz"

Türkiye'nin fındık ihracat rekortmeni Oltan Gıda'nın, çikolata üreticisi İtalyan Ferrero'ya satılmasının sektöre fayda sağlayacağı savunuldu. 

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satışın hem Oltan hem de Ferrero'ya hayırlı olmasını diledi. 

Satışın sektöre olumsuz yansımasını beklemediğini belirten Gürsoy, "Çünkü zaten Oltan Gıda yüzde 70 oranındaki satışlarını Ferrero firmasına yapıyordu. Dolayısıyla Ferrero'nun Oltan Gıda'dan bu işi yürütmesinin olumsuz yönde ne ihracata ne de iç piyasaya yansıması olur. O nedenle bu satışın pek değişiklik getireceği kanaatinde değilim. Bilakis bu satışın faydası olacaktır. Çünkü Ferrero firması kalite odaklı bir firmadır. Özellikle Türk üreticisinin eğitilmesi ve iyi tarım uygulamalarının, izlenebilirliğin, kalitenin artması yönündeki çalışmalarıyla ve yapacağı çalışmalarla bence Türk fındığına çok daha fazla hizmeti olacağını düşünüyorum" dedi. 

İlk bakışta bu satışın sektörde bir sorun gibi gözükmesine neden olduğunu dile getiren Gürsoy, şöyle devam etti:

"İlk bakışta insanların aklına farklı şeyler gelebilir. Sektör bitiyor mu gibi düşünceler oluşabilir ancak öyle bir şey yok. Listeye bakıldığı zaman halen 20-30 tane ihracat yapan önemli firmamız var. Bu satışın ardından bu firmaların da satılacağı yönünde söylentiler oluyor. Biz bunun doğru olduğu kanaatinde değiliz. Satışı gerçekleşen Oltan Gıda da zaten Ferrero ile uzun yıllardan beri iç içe olan bir firmaydı. Kendisine de yapılan cazip teklifi olumlu bulmuşlar ki bu satış gerçeklemiş. Bu kesinlikle diğer ihracatçı firmaların da satılacağı anlamına gelmez. Kimse böyle düşüncelere kapılmasın. Zaten diğer firmalarımızın durumlarında endişe edilecek bir şey söz konusu  değil."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)