BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖğrenci ve öğretmenler dikkat!----

Öğrenci ve öğretmenler dikkat!

Öğrenci ve öğretmenler dikkat!
27 Mart 2014 - 15:00 www.finansgundem.com

31 Mart Pazartesi günü, yönetici ve öğretmenler ile öğrenciler izinli sayılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin ardından Bakanlığa bağlı okullarda 31 Mart Pazartesi günü eğitim verilemeyeceğini, yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin o gün izinli sayılacağını bildirdi.

MEB yerel seçimlere ilişkin 81 ilin valiliğine yazı gönderdi. Yazıda, 30 Mart Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde eğitim kurumlarının, asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlandığı belirtildi.

Mahalli idareler seçiminin özelliği nedeniyle oyların sayım işleminin akşam geç saatlerde bittiğinin hatırlatıldığı yazıda, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesini engellediği ifade edildi.

Bu nedenle, Bakanlığa bağlı okullarda 31 Mart 2014 Pazartesi günü eğitim verilemeyeceğine dikkat çekilen yazıda, yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin o gün için izinli sayılacağı kaydedildi.

Yazıda, 28735 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan 2. dönem toplu sözleşmenin "Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet
Koluna ilişkin Toplu Sözleşme" bölümünün 2. maddesinde, "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar" hükmüne yer verildiği anımsatıldı.

Bu hüküm doğrultusunda, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin, mahalli idareler seçimi nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği 31 Mart 2014 Pazartesi günü üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacağı bildirildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)