BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO hakimler için şok karar!----

O hakimler için şok karar!

O hakimler için şok karar!
27 Nisan 2015 - 16:10 www.finansgundem.com

HSYK'dan son dakika karar çıktı. Olay tahliyeye imza atan Hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik açığa alındı

Ankara'da yargı krizi konusunda son dakika gelişmeler yaşanıyor. HSYK Paralel Yapı tutuklu şüpheliler hakkında tahliye kararı veren iki hakimle hakkında açığa almak kararı verdi. 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimleri Metin Özçelik ve Mustafa Başer ile Urfa Ağır ceza mahkemesi hakimi Habil Kahraman açığa alındı.
 
14 Aralık Cemaat Operasyonu'nda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 75 polis hakkında verilen tahliye kararı ortalığı karıştırdı. Hafta sonu verilen sürpriz karar HSYK'yı hareket geçirdi.
 
HSYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu şüpheliler hakkında tahliye kararı veren iki hakimle ilgili iddiaları görüşmek üzere saat 14.00'te olağanüstü toplandı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından şüphelilerin tahliyesine karar verilmişti.
 
MUSTAFA BAŞER VE METİN ÖZÇELİK AÇIĞA ALINDI
 
HSYK bugünkü olağanüstü toplantısında Hidayet Karaca ile birlikte 75 sanık hakkında tahliye kararı veren hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in açığa alınmasına karar verdi. HSYK ayrıcı Şanlıurfa Ağır ceza hakimi Habil Kahraman için de açığa alma kararı aldı.
 
HAKİM METİN ÖZÇELİK VE MUSTAFA BAŞER NE YAPTI?

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik yetkisi olmamasına rağmen 'reddi hakim' talebini karara bağlayıp sanıkların tahliyesini işleme koyması için 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'e göndermişti. Mustafa Başer de tüm sanıklar için tahliye kararı vermişti. Bunun üzerine alınan karar 'yok hükmünde sayılmış ve iki hakim için inceleme başlatılmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)