BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNYT’den Twitter’a Türkiye çağrısı----

NYT’den Twitter’a Türkiye çağrısı

NYT’den Twitter’a Türkiye çağrısı
18 Nisan 2014 - 14:13 www.finansgundem.com

Gazete, “Türk hükümeti kullanıcı bilgilerini açıklamaya zorlarsa Twitter güçlü şekilde direnmeli” diye yazdı

NewYork Times gazetesinin başyazısında, Twitter'a, kullanıcı bilgilerini Türk yetkililerle paylaşmaması için çağrıda bulunuldu.  Gazetenin 18 uzman gazeteciden oluşan Editoryal Kurulu'nun imzasıyla yayımlanan "Türkiye'nin Twitter'la Savaşı" başlıklı başyazıda, ‘kavgacı’ ifadesi kullanılan Başbakan Erdoğan için, “Topluma yönelik en büyük tehdit olarak tanımladığı Twitter'ın kullanıcılarının da gözünü korkutmakta kararlı görünüyor” denildi.
Başyazıda özetle şunlar yer aldı:

“Türk hükümetinin son dönemde Twitter'a girişi iki haftalığına engellenmesinin ardından şirketin yöneticileri geçen günlerde Erdoğan yönetiminden yetkililerle buluşarak, hükümetin çeşitli taleplerini ele aldılar.

Türk hükümeti Twitter ve diğer internet platformlarından şikayetçiydi. Zira bazı Türkler bu platformları kullanarak; Sayın Erdoğan ve ailesi dahil, önemli siyasi figürleri kapsayan bir yolsuzluk soruşturmasına ilişkin sızıntıları yayınlıyordu. Türkiye'deki üst mahkeme iki hafta önce hükümetin Twitter yasağını kaldırmasına hükmetti.

Twitter bazı mesajların Türkiye'de görülmesini engellemeyi kabul etti. Söz konusu mesajlar dünyanın geri kalanında görülebilecekti. Hükümet ayrıca şirketten Türkiye'de bir ofis açmasını, reklam gelirlerinin vergisini ödemesini ve sızıntıları yayınlayanların kimliklerini açıklamasını istiyor.

Türk hükümeti Twitter'ı kullanıcı kimliklerini açıklamaya zorlarsa, şirket açıkça siyasi bir eylem olan bu girişime karşı kesinlikle güçlü şekilde direnmelidir. Bu tip taleplere boyun eğmek; Sayın Erdoğan'ın yönetiminin, muhaliflere ve siyasi karşıtlarına zulmünde yardımcı olacaktır.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)