BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNerelere elektrik veriliyor----

Nerelere elektrik veriliyor

Nerelere elektrik veriliyor
31 Mart 2015 - 18:13 www.finansgundem.com

Tüm Türkiye'de hayat durma noktasına geldi

Sabah saatlerinde Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi tüm hayatı felç etti. İstanbul'da metro, tramvay ve Marmaray'da ulaşım dururken, trafik ışıklarının da “sönmesi” ulaşımda büyük aksamalara neden oldu.

Elektrik kesintisinin gerekçesiyle ilgili olarak farklı yorumlar yapılırken kesintinin asil nedeniyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Saat 10 36'da çökme meydana geldi. Siber bir saldırının olduğunu söyleyemem. Yani sebebinin şu ya da bu diye bir açıklama yapamam. Çok uzun sürmeyeceğini umuyorum. Konuyla ilgili araştırmalarımız sürüyor” açıklamasını yaptı.

Taner Yıldız, saat 15.53'te yaptığı açıklamada ise İstanbul'un yüzde 90'ına elektrik verildiğini söyledi. Ancak sosyal medyada halen birçok bölgede elektriğin olmadığına yönelik mesajlar yayınlanıyor.

İstanbul'da elektrik verilen ilçeler şöyle: Şişli'nin bazı bölgeleri, Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy ve Beyoğlu'nun bazı bölgeleri.

İSTANBUL'UN BÜYÜK BÖLÜMÜNDE ELEKTRİK VERİLEMEDİ
İstanbul Avrupa yakasında Beyoğlu, Ataköy'de, Zeytinburnu ve Sarıyer Maden Mahallesi ve Esenyurt Fatih Mahallesi ile Anadolu yakasında ise Kadıköy, Maltepe gibi ilçelerde elektrik kesintisi sabah 10:30'dan beri sürüyor.Elektriklerin birçok bölgede ne zaman geleceği konusunda ise belirsizlik sürüyor.

BEDAŞ'ın sitesinde saat 17.50 itibarıyla yer alan açıklamada, “Saat 10.45'te şirketimizden kaynaklı olmayan ve TEİAŞ'ta meydana gelen sorun nedeniyle İstanbul Avrupa Yakası'nın önemli bir bölümünde elektrik kesintisi meydana gelmiştir. TEİAŞ tarafından sorun giderildikçe sisteme elektrik verilecektir” denildi.

NERELERE ELEKTRİK VERİLİYOR?
Enerji Bakanlığı Trakya, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri'ne elektrik verilmeye başlandığını, diğer bölgelerdeki sorunun giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kesintinin sebepleri üzerinde çalışma devam etmekle birlikte kriz merkezinin öncelikli amacı sistemin hızlı bir şekilde toparlanması ve enerjisiz yerlerin normale dönmesi olmuştur. Bu kapsamda şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde Trakya, Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinde hemen hemen enerjisiz yer kalmamıştır. İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kesinti olan yerlere en kısa süre içerisinde elektrik verilmesi için çalışmalar sürüyor” denildi.

Açıklamada, söz konusu kesintinin Türkiye'deki enerji tedariki ve arz güvenliği ile ilgili olmadığı da ifade edildi.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş'den bir yetkili, "Arıza bugün içerisinde çözülür diye ümit ediyoruz" dedi.

Tüm ilgililerin TEİAŞ'ın Ankara-Gölbaşı'ndaki kampüsünde bulunduğunu ifade eden yetkili, "Elektrik verilmeye başlandı. İstanbul'a da elektrik vermeye başladık" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)