BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO'dan Rusya'ya 'askerini çek' çağrısı----

NATO'dan Rusya'ya 'askerini çek' çağrısı

NATO'dan Rusya'ya 'askerini çek' çağrısı
18 Aralık 2015 - 03:24 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna ile ateşkes anlaşmasına uymasını istedi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'dan  ateşkes anlaşmasına uyarak Ukrayna'daki askerlerini çekmesini isterken, Ukrayna  Cumhurbaşkanı Poroşenko ise Moskova'yı, ülkedeki askeri varlığını artırmakla  suçladı. 
   
Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, NATO Genel Merkezi'nde Genel  Sekreteri Stoltenberg ile görüştü. 

Görüşme sonunda konuşan Stoltenberg, NATO ve Ukrayna arasındaki  ortaklığı daha fazla nasıl artırabileceklerini ele aldıklarını belirtti. NATO'nun  Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Genel Sekreter, Minsk ateşkes  anlaşmasının uygulanmasını desteklediklerini ifade ederek, "Bu konuda geçen  aylarda bazı gelişmeler kayda geçti. Ancak son zamanlarda ateşkesin artan oranda  ihlal edildiğini gördük. Şiddetin yeniden başlama riski var" dedi. 
 
Rusya'ya askerlerini geri çekme çağrısı 

Ukrayna'nın sınırlarında hala tam kontrolünün bulunmadığını, anlaşmaya  aykırı olarak Rusya'nın hala asker ve ekipmanlarını geri çekmediğini, yasa dışı  grupların silahsızlandırılmadığını kaydeden Stoltenberg, "Yani, tüm tarafların  taahhütlerini yerine getirdiğinden emin olunması gerçekten hayati önem taşıyor.  Rusya'nın bu konuda özel bir sorumluluğu var" açıklamasını yaptı. 
 
"Biz onlara asker diyoruz" 


Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün yaptığı,  "Orada (Ukrayna) askeri alanda bazı sorunların çözümüyle uğraşan kişilerin  olmadığını söylemedik. Fakat bu, orada düzenli Ordu birlikleri olduğu anlamına  gelmez" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: 
"Daha önce defalarca Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda askeri personel  bulundurduğunu söylemiştik. Bu, bizim kendi istihbarat kaynaklarımız, açık  kaynaklar, medyada yer alan haberler ve çok uluslu organizasyonların raporlarına  dayanıyordu. Tüm bu kaynaklar aynı şeyi, yani Rusya'nın Ukrayna'da askeri  personel bulundurduğunu gösteriyor Bugün onun (Putin) söylediği şey bizim uzun  zamandır söylediğimiz şeyin aynısı. Putin, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda  personeli bulunduğu ve bu kişilerin askeri hareketlilik gerçekleştirdiğini  söyledi. Normalde, biz bu kişilere asker diyoruz." 
 
 "Rusya'nın askeri varlığı artıyor" 
   
Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ise Moskova'yı Ukrayna'daki asker  sayısını artırmakla suçlayarak, "Rusya'nın bölgede, özellikle de Donbas'ta askeri  varlığı artıyor. Genel Sekreter'e, Ukrayna'nın doğusundaki işgal gücü  askerlerinin sayısı konusunda bilgi verdim. Bugün, Rusya Devlet Başkanı da  Ukrayna'nın işgal altındaki doğusunda asker bulundurduğunu ilk kez kabul etti.  Aynı zamanda Kırım'ı ve yarımadada artan askeri varlığı da görüştük" diye  konuştu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)