BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoskova'da muhalif vekile infaz----

Moskova'da muhalif vekile infaz

Moskova'da muhalif vekile infaz
28 Şubat 2015 - 01:39 www.finansgundem.com

Rusya'da eski başbakan yardımcısı Boris Nemstsov Moskova'da öldürüldü. Nemstsov, "Putin'in beni öldürmesinden korkuyorum" demişti

Rusya'da 1999-2003 yılları arasında Başbakan yardımcılığı da yapan ve Putin'e muhalefetiyle tanınan yerel Duma milletvekili Boris Nemstsov Moskova'da öldürüldü.

Yetkililere göre kimliği belirsiz saldırgan Nemstov'a dört el ateş etti.

Yerel medyaya göre olayın gerçekleştiği sırada Nemstov Kremlin Sarayı yakınlarında yanında bir kadınla yürüyordu.

Görgü tanıklarının iddiasına göre saldırgan arabadan çıkarak Nemstov'u vurdu.

PUTİN'İN ÖLDÜRMESİNDEN KORKUYORDU

Nemstov'un Moskova'da yapılacak Ukrayna'daki savaş karşıtı gösteri öncesi öldürülmesi dikkat çekti.

Nemstov son verdiği mülakatlardan birinde, muhalefet yapması nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisini öldürmesinden korktuğunu söylemişti.
 
Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in de cinayeti kınadığı aktarıldı, olayın araştırıldığı belirtildi.





Boris Nemstov, Solidarnost (Dayanışma) sivil toplum hareketinin kurucularından ve liderlerindendi. RPR-PARNAS siyasi partisinin Eş Başkanı ve Rus Muhalefeti Koordinasyon Konseyi üyesiydi.

Siyasi hayatına, 1991 Nijniy Novgorod Valiliği'nde başlayan Nemtsov, iki dönem sonra Rusya Hükümeti’nde görev almıştı. Önce Yakıt ve Enerji Bakanı olan siyasetçi, 1997 yılında Başbakan Yardımcısı oldu ve Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi’ne katıldı.

1999-2003 yıllarında Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması’na milletvekili seçilen Nemtsov, Devlet Duması Başkan Yardımcılığı ve SPS fraksiyonu yöneticiliği yaptı.

Nemtsov, 8 Eylül 2013 yerel seçimlerinde, RPR-PARNAS partisinin liste başı olarak Yaroslavsk Bölge Duması milletvekili olarak seçildi.

PUTİN'İN SERVETİYLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLAMIŞTI

Nemstsov, 2012 yılında Rusya Devlet Başkanı Putin'in sahip olduğu servetle ilgili rapor hazırlamış, bu rapor nedeniyle Putin yanlılarının büyük tepkisini çekmişti.

Geçmişte Putin'in yakın çalışma arkadaşlarından olan ve daha sonra Putin karşıtı hareket içinde yer alan Nemstsov'un kamuoyuyla paylaştığı raporda, Rusya Devlet Başkanı Putin'in kullandığı 20 devlet konuk evinden bahsediliyordu. Raporda ayrıca Putin'in 58 uçaklık küçük bir filoya sahip olduğu, 94 milyon dolar değerinde bir yat filosunun da emrinde olduğu savunulmuştu. 

Putin'in bir adaya da sahip olduğu iddia edilen rapor için Putin taraftarları büyük tepki göstermişti. Putin yanlıları, muhaliflerin Devlet Başkanı'nı yıpratmak için böyle bir rapor hazırladığını ve iddiaların gerçeklerle bağdaşmadığını ifade etmişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)