BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilyonlarca emekliyi etkileyecek flaş karar!----

Milyonlarca emekliyi etkileyecek flaş karar!

Milyonlarca emekliyi etkileyecek flaş karar!
11 Kasım 2014 - 09:51 www.finansgundem.com

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği intibak davasında önemli bir gelişme yaşandı

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların heyecanla takip ettiği intibak davasına dün devam edildi. Ankara 8'nci İş Mahkemesi'nde görülen davanın 5'inci duruşmasında önemli bir gelişme yaşandı.

Emeklilerin aleyhine olan bilirkişi raporu iptal edildi. Yeni bir bilirkişi raporu hazırlanacak. Davayı açan İşçi, memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği'nin Başkanı Hamdi Öz, dünkü duruşma konusunda Takvim'e açıklamalarda bulundu. Öz, intibak sorununun çözümü için önemli bir adım atıldığını belirterek, "Bilirkişi raporu davada kritik bir rol oynuyor. İntibak konusunda emeklilerin aleyhine bir bilirkişi raporu hazırlanmıştı. Bu rapor iptal edildi. Yeni bir bilirkişi raporu hazırlanacak" dedi.

2 ŞUBAT'TA DEVAM

Yeni bilirkişi raporunun emeklilerin lehine çıkmasını beklediklerini söyleyen Öz, "Davaya 2 Şubat 2015'te devam edilecek. Mahkemeden çıkacak olumlu bir karar milyonlarca emeklinin maaşını olumlu yönde etkileyecek" şeklinde konuştu.

Emeklilerin yakından izlediği davada karar yeni bilirkişi raporunun hazırlanmasının ardından verilecek. Kararın 2 Şubat'ta açıklanması bekleniyor. Mahkemeden olumlu karar çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara zam kapısı açılacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)