BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilano Expo'da Türk mucizesi----

Milano Expo'da Türk mucizesi

Milano Expo'da Türk mucizesi
29 Nisan 2015 - 04:49 www.finansgundem.com

Milano Expo 2015'e sonradan katılma kararı alan Türkiye, 4 bin 170 metrekareli alandaki pavyon inşaatını 100 günde tamamladı

Milano Expo 2015’in alan itibariyle en büyük 5’inci katılımcısı Türkiye, sonradan katılma kararı aldığı organizasyonda ‘inşaat rekoru’ kırdı. 1 Mayıs’ta açılışı yapılacak ve 6 ay sürecek dünyanın en büyük küresel ‘tanıtım organizasyonu’ olan Expo’ya bu yıl 145 ülke katılıyor. Expo 2015 için İzmir ile Milano’nun yarıştığı oylamada, bazı haksızlıklar olduğunu düşünen ve Expo Milano 2015’e katılmama kararı alan Türkiye, devlet başkanı düzeyindeki davet üzerine’evet’ dedi. Önceden 3 bin metrekare kare olarak düşünülen Türkiye pavyonu alanı da 4.170 metrekareye yükseltildi. Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Expo Milano Genel Komiseri Tarık Sönmez, “Alan 12 Ocak’ta tahsis edildi. İnşaata 20 Ocak’ta başladık, 100 günde, tamamladık” dedi.



40 NAR, 2 ÇINAR DİKTİK

Sönmez, şöyle konuştu: “Milano Expo’nun ana teması ‘Gezegeni Beslemek, Yaşam İçin Enerji’ oldu. Biz de ‘Geleceğin Gıdası İçin Tarihin İrdelenmesi’ alt temasını benimsedik. Simge olarak narı öne çıkardık. Çünkü nar, bereketi, zenginliği temsil ediyor. Buraya 40, nar ağacı 2 de çınar diktik.” 

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ise İtalyan medyası için düzenlediği basın toplantısında Expo 2015 için yapılan İzmir Milano oylamasını hatırlatarak şöyle konuştu: “İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteriydim ve 30 Mart 2008’deki oylamada Paris’teydim. Sizin rakibiniz İzmir takımının içinde yer aldım. Milano’yu tebrik ediyorum, etkinliğin başarıyla tamamlanmasını diliyorum. Expo’lar dünyanın şiddetle ihtiyaç duyduğu işbirliğine, kavramsal zemin hazırlıyor. Bugüne kadar 63 defa düzenlendi. Ülkemiz de Osmanlıdan bu yana 33 defa katılım gösterdi. 2004’te de organizasyona üye olarak daha ileri adım attık.”

SU, ELEKTRİK YOK, TANSİYON YÜKSEK

MİLANO Expo’su için Türkiye pavyonunun tasarımını ve uygulamasını gerçekleştiren uluslararası iletişim ve tasarım ajansı DDF Group’un Başkanı A. Doğan Ekmekçi, inşaatın çok zor şartlarda ilerlediğini belirterek, “O kadar bürokrasi var ki, iki defa tansiyonum çok yükseldi ve hastaneye kaldırıldım” dedi. Expo alanında halen su ve elektrik olmadığı, inşaatlarda elektrik için jeneratör ve taşıma su kullandığı bildiriliyor. Bazı ülke pavyonlarının inşaatının, 1 Mayıs’taki açılışa yetişmeyeceği belirtiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)