BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'den Davutoğlu'na 'barış süreci' çağrısı----

Merkel'den Davutoğlu'na 'barış süreci' çağrısı

Merkel'den Davutoğlu'na 'barış süreci' çağrısı
26 Temmuz 2015 - 17:21 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı, telefonda görüştüğü Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Bütün zorluklara rağmen barış süreci devam ettirilmeli" çağrısında bulundu

Federal Hükümet Sözcüsü Georg Streiter, Başbakan Davutoğlu’nun Merkel’i telefonla arayarak Suruç’ta ve diğer bölgelerdeki saldırılardan sonra Türk hükümetinin “terörle mücadele” konusunda attığı adımlar hakkında bilgilendirdiğini söyledi.

Merkel terör saldırılarında hayatını kaybedenler nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Almanya’nın terörle mücadelede de Türkiye’yle destek ve dayanışma içinde olduğu konusunda güvence verdi.

Streiter, Merkel’in Davutoğlu’na “bütün zorluklara rağmen Kürt sorunun çözümü için barış sürecinin devam ettirilmesi için çağrıda bulunduğunu” belirtti.

Alman yetkiliye göre, Merkel görüşmede, terörle mücadelede alınması gereken önlemlerin hayata geçirilmesi hususunda "orantılı hareket edilmesinin" önemine vurgu yaptı.

Merkel ve Davutoğlu’nun, Dışişleri ve Savunma Bakanları’nın fikir alışverişinde bulunmaları, Suriye’ye savaşmak için gidenlerle mücadelede ve mülteci krizinin aşılması için İçişleri Bakanları’nın yakın işbirliği içinde olmaları konusunda anlaştıkları belirtildi.

BM’YE DE BİLGİ VERDİ

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Başbakan Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile de telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ban, dün gerçekleşen görüşmede, terör saldırıları neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehit edilen güvenlik görevlileri için Davutoğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.

Davutoğlu da görüşmede başta IŞİD, PKK ve DHKP-C olmak üzere, terör örgütlerine karşı yürütülen çok yönlü mücadele ve operasyonlar hakkında bilgi verdi.

"Sınır ötesi yapılan harekatın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayandığını" söylediği belirtilen Davutoğlu'nun, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin ve dayanışmanın önemine de dikkati çektiği bildirildi.

Başbakan Davutoğlu'nun ayrıca, Suriye'de çatışmaların başladığı Mart 2011'den bu yana Suriye halkı ve bölge toplumları için ortaya çıkan insani yükün büyük kısmını Türkiye'nin üstlendiğine dikkati çektiği ifade edildi.

BM Genel Sekreteri Ban'ın ise Türkiye'nin Suriye'deki insani kriz çerçevesinde üstlendiği büyük yük ve IŞİD ile mücadele bağlamında oluşturulan uluslararası koalisyona verdiği desteğin uluslararası toplum tarafından takdirle karşılandığını, BM'nin Türkiye'nin terörle mücadelesine tam destek verdiğini vurguladığı kaydedildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)