BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemurun maaşı yüzde 1,5 daha eriyecek!----

Memurun maaşı yüzde 1,5 daha eriyecek!

Memurun maaşı yüzde 1,5 daha eriyecek!
01 Ekim 2014 - 11:04 www.finansgundem.com

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yapılan zamlardan sonra memur maaşlarının daha çok eriyeceğini açıkladı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ekim ayının başından itibaren elektriğe yapılacak yüzde 9 zammın yalnızca aydınlanma giderlerini içeren faturalara yansımasının aylık ortalamasının 6,48 lira olacağını, doğalgaza yapılacak yüzde 9 zammın ise ısınma giderlerini aylık en az 26,75 lira artıracağını bildirdi.

Koncuk, yazılı açıklamasında, Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezinin elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9'luk zammın faturalara ve harcamalara yansımasını hesapladığı belirtti.

MEMUR MAAŞLARI ERİYECEK!

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın elektrik ve doğalgaza ekim ayından itibaren yüzde 9 oranında zam yapılacağıyla ilgili açıklamasını hatırlatan Koncuk, "Buna göre, ekim ayının başından itibaren elektriğe yapılacak yüzde 9 zammın yalnızca aydınlanma giderlerini içeren faturalara yansıması aylık ortalama 6,48 lira olacak. Eylül ayı itibarıyla ortalama 72 lira elektrik faturası ödeyen bir ailenin faturası ekim ayında 78,5 liraya yükselecek. Doğalgaza yapılacak yüzde 9 zam ise ısınma giderlerini aylık en az 26,75 lira artıracak. Böylece elektrik ve doğalgaza yapılacak zammın aile bütçesine yansıması aylık 33,23 liraya ulaşacak" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, ekim ayındaki söz konusu zammın karşılığında bir ailenin aylık ısınma ve aydınlanma giderlerinin 33,23 lira artmasının; ortalama memur maaşının yüzde 1,5 erimesi anlamına geldiğini ifade etti.

Memur maaşlarının her geçen gün eridiğini savunan Koncuk, yıllık enflasyonun yüzde 9,54 olduğu bir dönemde yapılan yüzde 9'luk zam ile diğer bütün ürünlere de zam geleceğinin göstergesi olduğunu ileri sürdü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)