BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemurlar dikkat! 2 gün sonra başlıyor----

Memurlar dikkat! 2 gün sonra başlıyor

Memurlar dikkat! 2 gün sonra başlıyor
13 Mayıs 2015 - 10:27 www.finansgundem.com

Kamu personeli için yaz kıyafet uygulaması 15 Mayıs'ta başlıyor

Genelgede kamu kurumlarında çalışan personelin uyması gereken hususlar şöyle; Bu dönemde Yönetmeliğin 5. maddesine aynen uyulmakla birlikte; Erkek personel için kravat takma ve ceket giyme zorunluluğu bulunmamakta olup, ütülü pantolon kısa veya uzun kollu gömlek, kapalı temiz ve boyalı ayakkabı giyeceklerdir.

İklim ve çalışma ortamları dikkate alınarak klimalar 22-24 dereceye ayarlanacaktır.

Personelin ilgili yönetmelik ve genelge hükümlerine uygun kılık ve kıyafet içinde bulunmasından sıralı amirler sorumlu olacak, hükümlere aykırı hareket eden personel hakkında yönetmeliğin 16. maddesi gereğince işlem yapılacaktır.

Bu Yönetmelik'in 5'inci maddesinde; yönetemliğe tabi personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar şu şekilde düzenlenmiştir.

"1-Kadınlar;
Elbise, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafetleri varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet)ayakkabı giyilmez.

2-Erkekler;
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz.

Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.
Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz."

Diğer taraftan, bu yönetmeliğin 11'inci maddesinde; Yaz döneminde personelin kılık ve kıyafeti 15 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında uygulanacağı, yaz kıyafetleriyle ilgili hususların bakanlık merkez teşkilatında ilgili Bakanlarca; illerde ise yapılan hizmetin mahiyeti ve çalışılan yerin iklim ve coğrafik özellikleri gözönünde tutularak Valilerce tespit edileceği hüküm altına alınmıştır.

Görüleceği üzere yaz döneminde personelin kılık, kıyafetinin nasıl tespit edileceği belirtilmiştir. Bu durumda memurların çalıştıkları bakanlıklarda yaz dönemiyle ilgili olarak herhangi bir düzenleme yapılmamışsa yaz dönemi kılık ve kıyafeti giyilemez. Şayet buna aykırı hareket edilirse 657 sayılı Kanununun disipline ilişkin hükümleri uygulanır. Bu nedenle memurların çalıştıkları bakanlıklarca (illerde valilerce) yaz döneminde uygulanacak kılık kıyafetle ilgili herhangi bir düzenleme yapılıp yapılmadığına dikkat etmeleri gerekmektedir
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)