BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaliye'de Ahmet Seyit Baş dönemi----

Maliye'de Ahmet Seyit Baş dönemi

Maliye'de Ahmet Seyit Baş dönemi
01 Eylül 2015 - 06:33 www.finansgundem.com

Maliye Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Baş, eski İçişleri Bakanı Ala ve İçişleri Bakanı Altınok'un İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler'den arkadaşı

Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nun ilk ataması Maliye Müsteşarlığı'na yapıldı. Naci Ağbal'ın 7 Haziran seçimleri için istifa etmesinin ardından vekaletle yönetilen Maliye Müsteşarlığı'na Ahmet Seyit Baş getirildi. Aysel Alp'in Hürriyet'teki haberine göre Ankara kulislerinde Baş'ın ataması "Bürokraside Ankara Siyasal ekolü bitmişti. İstanbul ekolü tüm hızıyla devam ediyor" şeklinde yorumlandı.

MALİYE'DE İKİNCİ İÇİŞLERİNDE 4. İSTANBULLU

İçişleri eski Bakanı, AKP Erzurum Milletvekili Efkan Ala ve eski Müsteşar Naci Ağbal gibi Ahmet Seyit Baş da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Ala'nın 1987'de bitirdiği üniversiteden Ağbal ve Baş, 1989'da mezun oldu.
7 Haziran seçimleri nedeniyle Efkan Ala'nın bakanlıktan istifa etmesiyle İçişleri Bakanlığı'na atanan Sebahattin Öztürk de İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuydu.

1 Kasım seçimleri için kurulan Geçici Hükümette İçişleri Bakanlığı'na getirilen Selami Altınok'un da, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer'in de Erzurumlu oldukları gibi İstanbul Üniversitesi Siyasal mezunu olmaları dikkat çekti.
 
UNAKITAN BAŞKAN, DANIŞMAN, GENEL MÜDÜR YAPTI

Eski Müsteşar Ağbal'ın yanısıra Efkan Ala, Selami Altınok, Mükerrem Ünlüer, Sebahattin Öztürk'ün arkadaşı olan Seyit Ahmet Baş, 1991 yılında Hesap Uzmanı olarak Maliye'ye girdi. 2001-2003 yılları arasında ABD Boston Üniversitesinde Finans alanında yüksek lisans yaptı.
Dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından Gelir İdaresi'nde Daire Başkanlığına, ardından bakan danışmanlığına atandı. 2006 yılında Gelir Politikaları Genel Müdürlüğünü kurarak genel müdür oldu. 2010-2011 yıllarında Müsteşar Yardımcılığına atanan Baş, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi Vergi Komitesi Başkanlığı görevinde bulundu.

2011 yılında Kamu Gözetimi,  Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun kuruluşunda görev alan Baş, aynı kurumun ilk başkanı oldu. 
4 yıldır başkanlık görevini yürüten Baş, 28 Ağustos'ta kurulan Geçici Hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla 29 Ağustos'ta müsteşarlığa atandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)