BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMadencilerden oturma eylemi----

Madencilerden oturma eylemi

Madencilerden oturma eylemi
21 Mayıs 2014 - 05:54 www.finansgundem.com

Soma'da bir grup madenci facianın yaşandığı ocakta örgütlü sendika olan Maden-İş'in açıklama yapması talebiyle Kaymakamlık önünde oturma eylemi yaptı

Soma'da bir grup maden işçisi, iş yerlerinde örgütlü sendika olan Maden-İş yöneticilerinin faciayla ilgili kendilerine açıklama yapması talebiyle oturma eylemine başladı. 

Facianın meydana geldiği ocakta çalıştıklarını belirten yaklaşık 50 işçi, Soma Adliyesi'nin de içinde bulunduğu kaymakamlık önüne geldi. Burada gazetecilere, üyesi bulundukları sendikaların kazadan sonra hiçbir açıklama yapmadı söyleyen işçiler, sendika yöneticilerinin sorumlu davranmasını istedi. 

Güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine, aralarında provokatör bulunmadığını belirten işçiler, amaçlarının sadece seslerini duyurmak olduğunu söyledi. 

"HAKLI SORUNLARINI DİLE GETİRİYORLAR" 

İşçilerin başlattığı eylem üzerine dışarı çıkarak grubun yanına gelen Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, bir süre onları dinledi. 

Gazetecilere, Soma olarak büyük bir felaket yaşadıklarını, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Atçı, şunları kaydetti: 

"İşçi kardeşlerimiz haklı olarak sorunlarını dile getiriyorlar, bu seslere kulak vermek gerekiyor. İşçilerimizin sorunlarıyla daha iyi ilgilenip daha iyi tedbirler alıp standartlarımızı, ki sayın Cumhurbaşkanımızın da sayın Bakanımızın da bu yönde ifadeleri, beyanları oldu." 

Atçı, soruşturmada yeni gözaltı kararı ile ilgili bir soruya ise soruşturmanın devam ettiğini hatırlatarak karşılık verdi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)