BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Lufthansa pilotları grev yapmaktan vazgeçti----

​Lufthansa pilotları grev yapmaktan vazgeçti

​Lufthansa pilotları grev yapmaktan vazgeçti
15 Eylül 2014 - 22:56 www.finansgundem.com

Alman Cockpit (VC) pilot sendikasından, yarın Frankfurt Havalimanı'nda yapılması planlanan iş bırakma eyleminden vazgeçildiği bildirildi

Alman Cockpit (VC) pilot sendikasından, yarın Frankfurt Havalimanı'nda yapılması planlanan iş bırakma eyleminden vazgeçildiği bildirildi. 

VC, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Alman havayolu şirketi Lufthansa pilotlarının salı günü yerel saatle 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Frankfurt Havalimanı'nda iş bırakacağını duyurmuştu. Ancak sendikadan yapılan yeni açıklamada, iş bırakma eyleminin gerçekleştirilmeyeceği kaydedildi. 

Açıklamada grev kararından vazgeçilmesine ilişkin "Lufthansa yönetimi bugün VC'ye pilotların emekliliğe geçişi konusunda yeni bir teklif sundu. Bunun üzerine VC Toplu Sözleşme Komisyonu, Lufthansa'ya bu hafta içinde müzakereleri başlatmak için randevu teklif etti. Bu çerçevede VC, yarınki iş bırakma grevini gerçekleştirmeme kararı aldı" denildi.  

Sendikanın anlaşma konusunda her zaman hazır olduğu bildirilen açıklamada, yeni gelişmeyle kalıcı iş bırakma eyleminin önlenip önlenemeyeceğinin henüz belli olmadığı kaydedildi.  

Lufthansa yönetimiyle toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık yaşayan pilotlar, nisandan bu yana beş kez iş bırakma eylemi yaptı. Geçen haftalarda Lufthansa pilotları Frankfurt ve Münih'teki havalimanlarında iş bırakmış ve grev sebebiyle 300'den fazla uçuş iptal edilmiş, yaklaşık 45 bin yolcu grevden etkilenmişti. 

Almanya genelinde 9 bin 500 üyeye sahip pilot sendikasının nisan ayında yaptığı uyarı grevinde ise Lufthansa yaklaşık 3 bin uçuşunu iptal etmiş ve bu iptallerden 400 bin yolcu etkilenmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)