BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLaleli'de kara liste korkusu----

Laleli'de kara liste korkusu

Laleli'de kara liste korkusu
29 Kasım 2015 - 12:51 www.finansgundem.com

LASİAD Başkanı Eyyüpkoca, "2 gün içinde Rusların hepsi Laleli'den çekildi, siparişler iptal ediliyor. Rusya adeta bir kara liste hazırlıyor" dedi

Rusya'ya ait savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesinin ardından tırmanan gerginlik, İstanbul'da Laleli piyasasına da bomba gibi düştü. AKŞAM Laleli'de krizin izlerini takip etti, Rus ve Türk esnafın nabzını yokladı. Piyasaya genel olarak oluşan hakim düşünce ise 'belirsizlik ve korku'.

POLİSİYE UYGULAMALAR

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, Putin’in Rusya’da yerleşik olarak ticaret yapan Türk firmalarla ilgili kara liste hazırlamaya başladığını açıklarken "Bir anda iki gün içinde Rusların hepsi Laleli'den çekildi. Siparişlerin iptalleri gelmeye başladı. Rusya bu liste ile yaptırım uygulamayı hedefliyor. Adeta bir kara liste hazırlanıyor. Bu listede yer alan Türk firmalarını yıldırmak için önce maliye ardından da polisiye bir takım uygumalar her an başlayabilir" dedi.

Putin'in lafıyla hareket etmezler

Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti İşbirliği Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Irina Okay: Ortada bir kriz olsa bile bizlerin ciddi kardeşlik bağı var. Türkiye'de yaşayan Ruslar Putin'in sözleri üzerine hareket etmez çünkü aileleri burada. Ben aynı zamanda emlakçılık işiyle uğraşıyorum. Sektörde bir panik havası yaşandı. Rus müşterilerimiz yazlık olarak satın aldıkları evleri satıp satmama konusunda kararsız kaldıklarını söylüyorlar. Biz de sakin olmalarını öneriyoruz."

O UÇAĞIN SINIRDA NE İŞİ VAR?

Krizin ardından Laleli’de endişeli bir bekleyiş hakim oldu. Tarafların değerlendirmeleri ise şöyle:   

- Necati Balat (Laleli Esnafı): İlerleyen günlerde özellikle tekstil ürünlerinin Rusya'ya girişiyle daha büyük problemler çıkarsa kriz devasa boyutlara ulaşabilir. Yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz.

- Moldova vatandaşı Satış Uzmanı Anna Çolak: 5 yıldır Laleli'de çalışıyorum. Kriz çıksa bile biz bunu aşmanın yollarını buluruz. Putin Ukrayna’nın üzerine gittiği gibi Türkiye’nin üzerine gidemez.
NATO var sonuçta.
O sınırda Rus savaş uçağının ne işi var.

ÇİN'E YARAR

- Rus Müşteri Anatoli Stainoglo: 15 yıldır Laleli'de iş yapıyorum. Benim açımdan Türkiye ile Rusya arasında yaşanacak bir krizden en çok Türkiye etkilenir. Her iki ülkenin de kriz işine yaramaz. 

- Yelena Maylenko (Laleli Esnafı): Müşterilerimiz parasını ödediği malı gümrükten çekemiyor. Rusya şu anda buna izin vermiyor. Ticaret yapmayı sürdürmek istiyorum.
- Nesim Yıldız (Satış uzmanı): Bizim şu anda ihracat yapmamız imkânsız gibi görünüyor. Bizim asıl korkumuz piyasanın Çin'in eline geçmesi. Krizin uzaması Çin'in işine yarar.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)