BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurtulmuş'tan kritik koalisyon sorusu----

Kurtulmuş'tan kritik koalisyon sorusu

Kurtulmuş'tan kritik koalisyon sorusu
27 Mayıs 2015 - 13:44 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2015 genel seçimleri sonrası olası koalisyonla ilgili CHP ve MHP'ye soru sordu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Tut ki AK Parti iktidar olamadı, ne olacak, nasıl olacak? Türkiye'ye bir iktidar lazım değil mi? CHP, MHP koalisyon yapacak, yetmiyor. Hadi kendi hesaplarına göre HDP'yi de yanlarına koydular. MHP'li arkadaşlarımız HDP ile koalisyonu nasıl içlerine sindirecekler, aynı şekilde CHP'li arkadaşlar MHP ve HDP ile koalisyonu nasıl içlerine sindirecekler" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere memleketi Ordu'da bulunan Kurtulmuş, patisinin Kumru İlçe Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Konuşmasına her seçim döneminde kendilerinden desteklerini esirgemeyen Kumru halkına teşekkür ederek başlayan Kurtulmuş, aynı desteği 7 Haziran seçimlerimde de beklediklerini söyledi.

Türkiye'de muhalefet partilerinin AK Parti'nin tek başına iktidar olmaması için gayret gösterdiğini dile getiren Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 35 oy hedefini anımsattı.

Kurtulmuş, CHP başta olmak üzere diğer partilerin seçim sürecinde vatandaşa tek başına iktidar olma vaadinde bulunmadıklarını kaydederek, "Tut ki AK Parti iktidar olamadı, ne olacak, nasıl olacak? Türkiye'ye bir iktidar lazım, değil mi? CHP, MHP koalisyon yapacak, yetmiyor. Hadi kendi hesaplarına göre HDP'yi de yanlarına koydular. MHP'li arkadaşlarımız HDP ile koalisyonu nasıl içlerine sindirecekler, aynı şekilde CHP'li arkadaşlar MHP ve HDP ile koalisyonu nasıl içlerine sindirecekler" diye konuştu.

Daha önce bu koalisyonu gördüklerini dile getiren Kurtulmuş, "28 Şubat'ta aman şu Refah-Yol Hükümeti gitsin, neden gitsin? Refah-Yol Hükümeti seçkinlere, kasaları parayla dolu olanlara, efendim ülkenin kaynaklarını sömürenlere çalışmadığı için Refah Yol hükümeti gitsin. Götürdüler, halkın oylarıyla değil Ali Cengiz oyunlarıyla götürdüler. Tankları sokaklara çıkararak, Meclis'e baskı kurarak götürdüler" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, 28 Şubat sonrası Refah-Yol Hükümeti'nin gitmesinin ardından üçlü koalisyonun görev başına geldiğini ancak ayakta duramadığını da söyledi.

KEMAL DERVİŞ'E ELEŞTİRİ

Kurtulmuş, ülkenin, başbakanın önüne yazar kasa atıldığı dönemlerden geçtiğini ifade ederek, "Esnaf sokaklara çıktı. Yetmedi, dediler ki siz Türkiye'yi iyi yönetemiyorsunuz çünkü 25 milyon dolar için o zamanki hükümet IMF'nin önünde yakasını ilikleyerek para dileniyordu. Kimi gönderdiler, sayın Kemal Derviş'i. O da Ecevit'e yapmadığını bırakmadı" dedi.

Şimdi bir tarafta "AK Parti tek başına iktidar olmasın, koalisyon oluşsun" diyenler olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bir taraftan aynı zat diyor ki 'Türkiye'de koalisyon olursa çok iyi olur'. Kemal Derviş'e şunu söylüyorum, madem siyasete bu kadar meraklıydın, biz bak, dere tepe dolaşıyoruz, fukaranın sofrasında çorbaya kaşık atıyoruz. Beyefendi bu kadar siyasetle ilgiliyse neden CHP'nin milletvekili adayı olma teklifini kabul edip milletin elini sıkma nezaketinden bulunmadın? Bunlar böyle asla sıcak sudan soğuk suya ellerini sokmayacaklar. Kendileri sırça saraylarında oturacaklar. Eski CHP zihniyeti, millete ahkam kesecekler."

Kurtulmuş, Türkiye'de artık köprünün altından çok sular aktığını, kimsesinin oturduğu yerden millete ahkam kesemeyeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından esnaf ziyaretinde bulunan Kurtulmuş, AK Parti İlçe Başkanlığı binasının açılışını da gerçekleştirdi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fbli27 Mayıs 2015 15:32

    DÜN AKŞAM SAYIN BURHAN KUZU'YU DİNLEDİNİZ Mİ SAYIN KURTULMUŞ

  • fbli27 Mayıs 2015 15:31

    HDP SİZİN ÇOÇUGUNUZ.ONU SİZ BÜYÜTÜP BU DURUMA GETİRDİNİZ UNUTMAYIN APOYA SAYIN APO DEDİNİZ. NUMAN BEY ONU ANCAK SİZ YANINIZA KOYARSINIZ.MHP ASLA TERÖRLE İÇ İÇE OLMADI OLMAZDA.SİZİN AKLINIZ KESİYORMU HDP NİN OLDUGU YERDE MHP OLACAGINI SİZ KENDİNİZ İNANMIYORSUNUZ DEDİGİNİZE MİLLETİ İNANDIRMAYA ÇALIŞMAYIN.ANCAK SİZ KURARSINIZ HDP İLE HÜKÜMETİ ÖYLE OLACAKTA.SİZN ÖCE KENDİNLE YÜZLEŞ SAYIN KURULMUŞ.SEÇİM ZAMANI MİLLİYETCİ DURUŞLAR MİTİNGLERDE ATATURK POSTERİ ASMAKLA OLMAZ.BU TÜRK AÇIKLAMA YAPMAKLA HİÇBİR YERE VARAMAZSINIZ.