BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKredilerin %50'sini devlet karşılıyor----

Kredilerin %50'sini devlet karşılıyor

Kredilerin %50'sini devlet karşılıyor
25 Mart 2015 - 12:59 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnaflarlar bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamlarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Türkiye Pazarcılar, Meyveciler ve Sebzeciler Federasyonu üyeleriyle bir araya geldi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bildiğiniz gibi Fransa'da bir yolcu uçağı düştü. Uçakta kurtulan olmadığı açıklandı. Hayatını kaybeden yolcular için ülkelerine ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Aynı kazada Alman uyruklu bir kardeşimizin de hayatını kaybettiği açıklandı. Aynı şekilde ona da Allah'tan rahmet diliyorum.

Pazarcılık dünyanın en muteber mesleklerinden biridir. Yazkış demeden yağmur çamur demeden alın teriyle çalışır. Siz pazarcı esnafının şatafatlı yerleri özel mekanları olmayabilir ama insanımızın gönlünde ayrı bir yeri vardır.

Ama ben öyle arabvaların parkettiği değil, sosyal tesisleriyle kendine has mekanlarıyla hizmet vermelerini istiyorum. İlçede beldede pazarcı esnafımız için pazar yerleri açılmalı. Sizler de belediyelerle birlikte bu işler için karşılıklı mutabakatla yardımcı olmalısınız.

KREDİLERİN YÜZDE 50'SİNİ DEVLET KARŞILIYOR

2001 yılında tarihimizde ilk defa esnafımız sokağa çıktı. Bu olayı acı bir hatıra olarak hatırlıyoruz. Toplumun büyük kısmını esnaf ve sanatkarlarımız oluşturuyor.

2002'de faiz yüzde 47'ydi. Biz bunu yüzde 4'e düşürdük. Böylece esnafımıza rahat bir nefes aldırdık. Esnafımızın kullandığı kredinin yüzde 50'sini devlet ödüyor. Yeni çıkan kanunla AVM'lerde esnafımızın da yer alması sağlandı.

2002 yılında iktidara gelirgelmez esnaf ve sanatkarlarımızı ayağa kaldırmak için süratle adımlar attık. Esnafımıza kredi kolaylıkları getirdik. Kredi limitlerini de artırdık, kesintileri azalttık. Artık kullanılan kredilerin %50'sini devlet karşılıyor. Prim borçlarını yapılandırdık.

KENDİ ELİNLE KENDİ SONUNU HAZIRLARSIN

Eğer ön tarafa iyi elmayı arkaya da çürük elmaları koyup da el çabukluğuyla müşteriye kötüsünü verirsen olmaz. Aynı malı herkes 3'e satarken o malı sen 5'e verirsen de olmaz. Böyle durumlarda kendi elinle kendi sonunu hazırlarsın. O zaman ne olur; herkes süper marketlere yönelir. Emrolunduğun gibi dosdoğru olacaksın. Sizden beklediğim çürük elmaları ayıklayıp bu yolda devam etmenizdir.

Anacığım beni takardı koluna giderdik pazara alışverişimizi yapar koyardık filemize gelirdik. Aynı şekilde Üsküdar'a taşındık orada da evimizin önüne kurulurdu pazar, yapardık elışverişimiz. Bu kültür adeta içimize sinmiştir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemini Türkiye'ye taşımamız lazım. Ben Başkanlık deyince rahatsız oluyorlar. "Diktatörlük" diyorlar. ABD'de Meksika'da Arjantin'de Fransa'da diktatörlük mü var. Bu konuda 7 Haziran'ı çok önemsiyorum. Tezgahınız dolu müşteriniz bol bahtınız açık olsun diyorum.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)