BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKomşu 'Kardak' botlarını satışa çıkardı----

Komşu 'Kardak' botlarını satışa çıkardı

Komşu 'Kardak' botlarını satışa çıkardı
05 Ağustos 2015 - 06:21 www.finansgundem.com

Ege'de 1996 Kardak krizinde görev yapan 2 devriye botu satışa çıkarıldı

Yunan Silahlı Kuvvetleri’nde tasarruf amacıyla savunma malzemesi satışına, Deniz Kuvvetleri’ne ait Ege’de 1996 Kardak krizinde özel görevi olan 2 devriye botu ile başlandı.

Yorgo Kırbaki'nin Hürriyet'teki haberine göre 12 Temmuz’daki Euro Zirvesi’nde kararlaştırılan ”3 Kurtarma Anlaşması” uyarınca 2016 sonuna kadar savunma harcamalarında 300 milyon Euro tasarruf yükümlülüğü altına giren Yunanistan ilk olarak P-70 tipi, ‘Panagopulos 2’ ve P-96 tipi ‘Panagopulos 3’ adlı devriye botlarını satışa çıkardı. 1975 yılında Yunan Deniz Kuvvetleri’ne dahil edilen ve 2003 yılında silahları sökülen devriye botlarının satış fiyatı 70’er bin Euro’dan başlayacak. İlgililer 31 Ağustos’a kadar başvuruda bulunabilecek. 

‘ÖZEL GÖREV’ NE İDİ?

Savunma içerikli Onalert haber sitesi, Panagopulos 2 ve Panagapoulos 3’ün Kardak krizindeki özel görevini şöyle anlattı:  “Türk ve Yunan savaş gemileri kriz sırasında Kardak kayalıkları civarında birbirine son derece yakın seyrediyorlardı. Aralarındaki mesafe o kadar azdı ki fırkateynlerin silah sistemlerinin kullanılabilmesi imkansızdı. Gemiler sadece birbirlerine çarpmak ile tehdit ediyorlardı. “Panagopulos 2” ile “Panagopulos 3” Türk “Yavuz” fırkateyninin ön ve kuyruk kısmı yakınında seyrediyorlardı. Yunan devriyle botlarındaki silahlar ‘Yavuz’u batıramazdı ama büyük zarar verebilirdi. Türk fırkateyninin komutanları da bunu anladıklarından heyecanlı saatler yaşadılar. Tabii Atina’dan hiçbir zaman ateş emri verilmedi.”

UÇAK SATMIYORUZ 

Savunma harcamalarında tasarruf çerçevesinde, 1980’li yıllarda satın alınan (40 adet) ve halen envanterde 32 adet olarak gösterilen F-16C blok30 tipi savaş uçaklarından yaklaşık 20’sinin de satılacağı ileri sürülmüştü. Hatta bu uçaklara Bulgaristan’ın talip çıktığı iddia edilmişti. Ancak, Yunan Hava Kuvvetleri Komutanı Hristos Vaiçis, savaş uçaklarının satılmayacağını açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)