BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoalisyonun komutanları bir araya geldi----

Koalisyonun komutanları bir araya geldi

Koalisyonun komutanları bir araya geldi
15 Ekim 2014 - 05:59 www.finansgundem.com

IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde kurulan koalisyonun askeri liderlerinin Washington'daki toplantısının ilk gününe ABD Başkanı Obama da katıldı

ABD öncülüğündeki koalisyonun askeri liderleri, IŞİD ile mücadele kampanyasının askeri boyutunun tek başına mücadeleyi sonuca taşımayacak olmasına rağmen, koalisyonun askeri gücünün, toplam başarıya katkı sağlayacağını düşünüyor. 

Başkent Washington'da ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey'in başkanlığında ABD ve 21 koalisyon ülkesinin askeri liderleri IŞİD'e karşı mücadeleyi görüşmek için Andrew askeri üssünde toplandı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon yetkilisi, askeri liderlerin, "IŞİD tehdidine karşı hava ve saha kampanyalarının entegrasyonu ve gerekli kaynakların sağlanması" gibi konularda daha derin bir konsensüsü sağlamak için bir araya geldiğini kaydetti.

Toplantıya katılan askeri liderlerin, kampanyanın askeri boyutunun tek başına mücadeleyi sonuca taşımayacağı düşüncesine katıldığını belirten yetkili, ancak askeri liderlerin, koalisyonun askeri gücünün tüm başarıya katkı sağlayacağına dikkati çektiğini aktardı.

Yetkiliden edinilen bilgiye göre, toplantıda şu hususlar dikkati çekti:

"-Bölgedeki zorlukların kökenlerinde etnik ve dini tansiyonlar, dışlayıcı yönetim, hoşgörüsüzlük ve ekonomik mahrumiyet yatıyor.

-IŞİD en ivedi terörist örgüt ama tek terörist örgüt değil. IŞİD tüm bölge genelindeki diğer örgütleri tasvir ediyor.

-IŞİD birçok cephede taktiksel ivmeye sahip olmasına rağmen, stratejik ivme koalisyonun.

-IŞİD kendini uyarlayabilen bir düşman. Koalisyon da gücünün tüm unsurlarını geliştirerek duruma adapte olacak. 

-IŞİD, propagandasını yaymak için sosyal medya ve bilgi araçlarını kullanmada çok etkili. Koalisyon da gerçekleri iletme ve IŞİD'in aktiviteleri ve vahşetine farkındalığı artırma noktasında bu yolları kullanmada daha etkili olmalı. Özellikle koalisyonun Arap partnerleri bu noktayı görüyor ve eylemde bulunuyor."

Yetkili, ayrıca, askeri liderlerin, IŞİD ile mücadeleyi ileri götürmek için ilgili hükümetlere tavsiyede bulunma, her ülkenin kapasitesine en uygun katkıları yapması ve koalisyon güçlerinin havadan ve karadan, şimdiden sağladığı başarıyı artırmak için eyleme geçme noktasında mutabık kaldığını bildirdi.

Koalisyonun askeri liderlerinin bir araya geldiği toplantının, birkaç gün sürmesi bekleniyor. Bugünkü toplantının bir bölümüne ABD Başkanı Barack Obama da katılarak, konuşma yapmıştı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)